Lecsaptak a hódmezővásárhelyi betörőbandára

Hódmezővásárhely - Négytagú vásárhelyi bandát fogtak el a Békés megyei rendőrök Székkutason. A banda Békés, Csongrád és Pest megyében tört be főként tetőteres családi házakba.

Munkatársunktól

Székkutason állították meg a napokban a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési osztályának tagjai azt a személygépkocsit, amelyben az a négy vásárhelyi férfi ült, akiket már régóta kerestek a rendőrök. A Békés megyei rendőrség tájékoztatása szerint a bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsítható banda tagjai Békéscsabán, Gyulán, Orosházán, Csorváson, Szentesen, Szolnokon és Cegléden törtek be éjszakánként főként tetőteres családi házakba. Amíg a háziak a tetőtérben aludtak, ők a földszinten „dolgoztak".

A banda tagjai leosztották egymás között a feladatokat, volt, aki a zárfeltörést végezte, akadt, aki megfigyelőként állt a ház előtt, s volt, aki autóval cirkált, hogy riassza társait, ha a rendőrség feltűnik. A menekülésre is gondoltak, hiszen egy 2800 köbcentis BMW személygépkocsival közlekedtek.

A banda előszeretettel választott olyan házakat, ahol a tulajdonos doktori címét is feltüntette a névtábláján. Volt olyan, hogy amikor a földszinten nem találtak nagy értéket, besurrantak a hálószobába, s onnan loptak el készpénzt, bankkártyát, ékszereket. A betörőbanda két tagját a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, míg ketten szabadlábon védekeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!