Felmérik az egészséget Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Június 12-e és július 10-e között kérdőíves lakossági egészség-felmérést végeznek Hódmezővásárhelyen – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Lázár János polgármester és Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

Munkatársunktól

A HÓDEF 2008 névre keresztelt felmérés egyik célja: a város egészségügyi ellátását az itt élők elvárásának és szükségleteinek megfelelően fejleszthesse az önkormányzat, továbbá a lakosság egészségi állapotának általános feltérképezésével ki lehessen jelölni az Egészséges Vásárhelyi Program hosszú távú céljait. A felmérés során 8-10, megbízólevéllel rendelkező kérdezőbiztos összesen 1500, véletlenszerűen kiválasztott vásárhelyi lakoshoz kopognak majd be.

A válaszadás önkéntes és névtelen, az így szerzett információk pedig titkosak. Az Egészségmonitor Kutató és Tanácsadó Nonprofit Közhasznú Kft. által összeállított kérdések az általános közérzettől, a mentális állapoton át, egészen a diagnosztizált betegségig terjednek. A lakossági egészség-felméréssel kapcsolatban felmerült kérdésekre az 06-70/219-67-61-es telefonszámon lehet választ kapni. Az eredményeket augusztus végén, szeptember elején hozzák nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!