Kevesebb gyerek, több probléma Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Majdnem kétezerrel csökkent 1999 óta a 18 év alatti gyerekek száma Vásárhelyen, ennek ellenére nőtt az arányuk azoknak, akiket a gyermekjóléti központ ellátásba vett.

Munkatársunktól

Bár 9 év alatt drasztikusan csökkent a vásárhelyi gyermekek létszáma, addig fokozatosan növekedett a gondozásba kerülőké – összegezte a város szociális ellátórendszeréről szóló, közgyűlés elé került beszámolójában Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója. Az okok évek óta változatlanok: anyagiak, gyermekneveléssel, magatartászavarral kapcsolatosak, családi konfliktusból, családi életvitelből vagy szülői elhanyagolásból erednek. Míg 1999-ben megélhetési problémák miatt 109, gyermekneveléssel kapcsolatos problémák miatt 58, magatartászavar miatt 53, családi konfliktus miatt 72, a család életvitele miatt 94, s szülői elhanyagolás miatt 39, addig tavaly anyagi megélhetés miatt 143, gyermeknevelési gondok miatt 168, magatartászavar miatt 74, családi konfliktus miatt 99, a család életvitele miatt 99, szülői elhanyagolás miatt 49 ügyben jártak el. A számok akkor sokatmondók, ha tudjuk: míg 1999-ben 10 és fél ezer 18 év alatti gyermek élt a városban, addig 2007-ben már csak 8759.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!