Megújul a belváros játszótere Mindszenten

Mindszent - Nemcsak megújul, de bővül is a mindszenti kulturális központ mögötti játszótér. A megyei önkormányzat pályázatán közel négymilliót nyert a város erre a célra, melyhez egymilliót tesz hozzá.

Munkatársunktól

A Csongrád Megyei Önkormányzat az idén összesen 50 millió forinttal támogatja a megyei játszóterek felújítását. Az ezzel kapcsolatban kiírt pályázaton kilenc település nyert, melyek 300 ezertől 4,6 millió forint közötti összeget kapnak. Köztük van a mindszenti önkormányzat is.

– Városunk 3,8 milliót nyert a megyétől, melyhez egymilliós önerőt kell hozzátennünk. A pénzből a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ háta mögött lévő fajátszóteret újítjuk fel, illetve vásárolunk hozzá újabb elemeket – tudtuk meg Hevesi István önkormányzati képviselőtől. A kivitelező céggel a napokban ülnek le tárgyalni a mindszentiek. A régi, kicsit már elhasználódott játékokat kijavítják, valamint az uniós szabályoknak megfelelően úgy alakítják át, hogy minél kisebb legyen a balesetveszély. Emellett néhány elemmel bővítik is a választékot.

A kisvárosban a fentivel együtt összesen négy játszótér van. A Károlyi-óvodában lévőt, valamint a két iskolait is hamarosan felújítják. Ezeket a pályázatokat is beadta már az önkormányzat, most várják az elbírálásukat.

Mindszenten 7460-an élnek, melyből 1150 a tizennégy év alatti gyermekek száma. Ezért van szükség a modern játszóterekre. A városatya arra kéri a helyieket, hogy vigyázzanak a többmilliós beruházásra, mely várhatóan őszre készül el.

Címkék#Mindszent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!