Népszavazást akar a Jobbik Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Helyi népszavazást kezdeményez a szociális segélyek közmunkához kötésével kapcsolatban a Jobbik vásárhelyi szervezete. Nagy-György Anna elnök kifogásolta a gyülekezési joggal kapcsolatos helyi rendeletmódosítást is.

Munkatársunktól

Helyi népszavazást kezdeményez a Jobbik vásárhelyi szervezete arról, hogy a szociális segélyek kifizetését a városban közmunka vállalásához kössék, ahogy tette ezt a monoki önkormányzat is. Mint azt Nagy-György Anna, a Jobbik vásárhelyi szervezete elnöke mai sajtótájékoztatóján elmondta: petíciót intéztek ez ügyben a vásárhelyi önkormányzathoz, kérve, hogy javaslatukat a testület július 15-i ülésén tűzze napirendre. Ám kérésüket elutasították. Ezért kezdenek hamarosan az aláírásgyűjtésbe.

A Jobbik helyi elnöke elmondta, a helyi önkormányzat elfogadott egy helyi, a gyülekezési joggal kapcsolatos rendeletet is.
– Ez, ellentétben az országos szabályozással, nyilvánvalóan arra irányul, hogy az önkormányzatnak továbbra is megmaradjon a jelenlegi hatásköre a gyülekezési jogot illetően. Lázár János, a helyi rendeletalkotás szükségességét azzal indokolta, hogy meg kell akadályozni, hogy „újfasiszta" és „neonáci" szervezetek vonulgassanak Vásárhely utcáin – mondta Nagy-György Anna. A Jobbik helyi elnöke úgy véli, ha ezzel a város polgármestere a Magyar Gárdára célzott, akkor olyan embereket becsmérelt, akik törvényes keretek között küzdenek egy élhetőbb Magyraország létrehozásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!