Tolvajok garázdálkodtak Vásárhelyen a Démászra hivatkozva

Hódmezővásárhely - A tolvajok fantáziája kimeríthetetlen: Hódmezővásárhelyen mostanában Démász-szerelőnek adják ki magukat, úgy próbálnak bejutni a lakásokba. A helyi rendőrségen két ilyen esetről tudnak.

Munkatársunktól

A Démász nevével és a hozzá fűződő szolgáltatásokkal kapcsolatban az utóbbi napokban, hetekben visszaélések történtek, ilyen bejelentések Vásárhelyről érkeztek a céghez. Ezek az illetők – állt a Démász közleményében – formaruhát nem viseltek, és mérőcsere ürügyén próbáltak bejutni házakba, lakásokba, a cég megbízottjának, partnerének adták ki magukat, és általában a munkával kapcsolatos dokumentumok kitöltésére hivatkoztak.

Honnan lehet tudni, hogy csalóval vagy igazi szerelővel állunk szemben?
Az arcképes igazolványt és a megbízólevelet a Démász Partner Kft. szerelői érkezéskor mindig felmutatják, s személyazonosságuk a 40/822-282-es D vonalon bármikor ellenőrizhető. Akik csak úgy bekopogtatnak, nem mutatnak igazolványt, viszont a „szolgáltatásért" azonnal készpénzt kérnek, valószínűleg tolvajok. Merthogy a lejárt hitelességű mérők cseréje a Démász ügyfelei számára díjtalan, és az időpontot előzetesen egyeztetik a fogyasztóval. A helyszínen megrendelt egyéb munkák ellenértékét pedig csakis utólag, folyószámlán vagy csekken lehet kiegyenlíteni.

A Démász embereit a kép alapján (is) könnyű felismerni. Az áramszolgáltató felvétele

A Démász embereit a kép alapján (is) könnyű felismerni. Az áramszolgáltató felvétele

Akadtak szemfüles emberek is, kérték a már citált igazolványt, erre a csalók a kocsijukhoz rohantak, és elhajtottak a helyszínről. Hasonló próbálkozásokról a már említett D vonalon lehet bejelentést tenni.

Dobos László alezredes, a vásárhelyi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője azt mondta, a tolvajok olykor önkormányzati tisztviselőként, gázszerelőként, a nyugdíjbiztosító alkalmazottjaként mutatkoznak be. Általában az idősebb emberek éberségét kijátszva, hiszékenységét kihasználva próbálnak meg pénzt kicsalni a jóhiszemű emberektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!