Megújult a kerékpárút

Hódmezővásárhely - Átadták a vásárhelyi Vöröskereszt és Vámház utca között felújított kerékpárutat. A város egyik legrégibb bicikliútja 11 millió forintból újult meg.

Munkatársunktól

Elkészült, és tegnap délután át is adták a hódmezővásárhelyi Vöröskereszt és Vámház utca között felújított, 1500 méter hosszú kerékpárutat, amelynek munkálataira 11 millió forintot fordított a város. A központból induló, a 47-es főút mellett egészen az ATEV-ig haladó út megérett a felújításra. Lapunk hasábjain már többször beszámoltunk Vásárhely egyik legrégebbi bicikliútján évről évre tapasztalható áldatlan állapotokról. Az út aszfaltja a piactér és az Epreskert közti szakaszon ment leginkább tönkre: számtalan helyen megrepedezett, eltört, a téli fagyok pedig kátyúsra marták.

A kerekezők számára balesetveszélyessé vált út problémája több lakossági fórumon, de még a legutóbbi közmeghallgatáson is felmerült. A képviselő-testület a teljes újraaszfaltozás mellett döntött, amellyel a Magyar Aszfalt Kft.-t bízta meg. A munka június végén kezdődött. Az átlagosan két méter széles út szakaszosan újult meg. Előbb a Vámház utcától az Arany Temető főbejáratáig húzódó szakasz kapott új aszfaltszőnyeget, majd a temetőtől a Vöröskereszt utcáig tartó rész következett. A szakemberek egy kilométeres szakaszon készítettek új alapot, a többi 500 méteren a már meglévő burkolatra került az új aszfaltréteg. Az útalapot 10 centiméter vastag zúzalékkal erősítették meg, melyet végül aszfalt kopóréteggel burkoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!