Több tíz milliót érő Picasso-kerámiák Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Több mint negyven kerámiát, 9 linómetszetet és két litográfiát is kiállítanak Hódmezővásárhelyen az október elején nyíló Picasso-tárlaton.

Delmagyar.hu

Az Alföldi Galéria időszaki kiállításán a dél-franciaországi Vallauris múzeum anyagán túl, francia magángyűjtők példányait is megnézhetik majd a látogatók október 5-től - közölte pénteken Medgyesi Konstantin, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ sajtóreferense.

A hódmezővásárhelyi Picasso-tárlatra a dél-franciaországi Vallauris múzeumból 22 kerámia, 9 linómetszet és 17 Picasso-ról készült fotó érkezik. Érdeklődésünkre Medgyesi Konstantin elmondta: a franciaországi kiállítóhely anyaga egy 60 milliós tétel. Első hallásra ez nem tűnik túl soknak, de ne felejtsük el, hogy nem festmények, hanem kerámiák érkeznek Franciaországból, hangsúlyozta a sajtóreferens.

Eredetileg összesen 22 kerámiát láthatott volna a közönség a hódmezővásárhelyi kiállítóhelyen, de ez a szám negyven felettire bővült, tájékoztatott Medgyesi Konstantin. A francia múzeumból kölcsönzött anyag az elmúlt hetekben jelentősen kiegészült. Az őszi Piacasso-tárlaton kiállítják még a Ramié család és a Sibilla-házaspár anyagát is, tette hozzá a sajtóreferens.

A látogatók megnézhetik még a tárlaton Dominique Sassi több Picasso-művét is. Sassi az 50-es évektől dolgozott együtt a mesterrel a vallaurisi kerámiaműhelyében. A budapesti Szépművészeti Múzeum pedig két litográfiát kölcsönöz a tárlatra, közölte a sajtóreferens.

A Picasso-kiállítás október 5-én nyílik és négy hétig látható a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!