Vásárhelyi kerámiák Budapesten

Hódmezővásárhely - A tizedik vásárhelyi kerámiaszimpózium munkáiból nyílik tárlat holnap Budapesten. A művészek levegő témakörben készítettek alkotásokat.

Munkatársunktól

Holnap délután 5 órakor nyílik kiállítás a tizedik hódmezővásárhelyi kerámiaszimpózium anyagából a fővárosi Duna Galériában. A tárlatot Lázár János polgármester nyitja meg. A szimpóziumon készült alkotásokat a vásárhelyiek az év elején már láthatták az Alföldi Galériában.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, az önkormányzat, több gyár és a Wartha Vince Közalapítvány támogatásával tavaly szeptember 10-étől öt héten át tartott a szimpózium, amelynek a levegő volt a főmotívuma. A jubileumi táboron huszonketten vettek részt, akik között találhattunk vajdasági, francia, török, amerikai és japán alkotót is. A keramikusok és szobrászok gyárakban, az alkotóházban, illetve az egykori majolikagyár tanműhelyéből kialakított művésztelepen dolgoztak. A munka során kísérleti jelleggel használhatták az üzemekben rendelkezésre álló technikát. Dolgoztak olyan anyagokkal is, amelyeket a termelésben már nem lehetett hasznosítani. Készült alkotás például szaniterből, mely többek között a mosdókagylók alapanyaga.

A Laczkó Ibolya művészettörténész által összeállított budapesti tárlatot szeptember 14-éig tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállító művészek: Banchard Daniel, Fujisaki Tomoko, Gombos Hajnal, Guive Kostlavie, Joseph Kamm, Koleszár Ferenc, M. Kiss Katalin, Mészáros Gábor, Motoko Katsuta, Návay Sándor, Néma Júlia, Nemes Fekete Edit, Nemes Tímea, Nurdan Arslan, Pozsgai Fruzsina, Szabán György, Szabó Edit, Szanyi Péter, Szekeres Károly, Tuza László, Végvári Gyula, Veress Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!