30-as zóna a vásárhelyi belvárosban

Hódmezővásárhely - Szeptember elsejével megváltozott a belváros forgalmi rendje, és több utcában módosították a parkolást Hódmezővásárhelyen – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Ékes József, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és -üzemeltetési irodájának városüzemeltetési csoportvezetője.

Munkatársunktól

A szűk belvárosban jelentős sebességkorlátozást vezettek be: a Szőnyi utca, a Dr. Rapcsák András út, az Andrássy utca, a Deák Ferenc és Petőfi utca által határolt részt 30-as övezetté nyilvánították. Emellett az elsőbbségadás kötelező táblákat leszerelték, egyenrangúak lettek ugyanis az útkereszteződések, emiatt a jobbkéz-szabály lépett életbe. A Mária Valéria utcában megszűntek a parkolóhelyek, az utca pedig kétirányú lett.

A Szent Antal utca Mária Valériáig tartó szakaszán húsz parkolóhelyet számoltak fel, ezek helyére mostantól buszok állhatnak. A Szent Antalon – lakossági kérésre – a forgalommal szemben kerékpárutat jelöltek ki. A csoportvezető elmondta, a vásárhelyi belvárosban megkönnyíti a parkolást az új sportcsarnok mélygarázsa, amelyben közel száz autó fér el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!