Mindszent extrém parkja

Mindszent - Egy hatástalanított MiG–23-as vagy 21-es vadászrepülőt és egy MI–24-es vagy 8-as harci helikoptert kért tavaly a mindszenti önkormányzat a Honvédelmi Minisztériumtól. A gépeket kiállításra szánják.

Munkatársunktól

Az elképzelés szerint a szovjet gyártmányú, fegyvereiktől megfosztott légi járműveket egy később felépítendő extrém park látványosságaként – ahol gördeszka- és focipálya, valamint kosárpalánk építését is tervezik – mutatnák be. Még azt is vállalták, hogy a vadászrepülőt és a helikoptert a város költségén szállítják Mindszentre. Hevesi István képviselő elmondta, hogy az extrém parkot zárt területen, például az Oncsa sor melletti üres önkormányzati telken hoznák létre. Az önkormányzat a hely kiválasztása előtt megkérdezi majd a mindszentiek véleményét is, de ezzel megvárják, hogy megkapják-e a vadászgépet és helikoptert. A szakminisztérium tavaly óta nem válaszolt a mindszentiek levelére. A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályán tegnap hiába érdeklődtünk, nem tudtak felvilágosítást adni arról, hol áll az ügy.

Címkék#Mindszent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!