Kolbászt lopnak parfüm helyett Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Sajt, kolbász, szalámi, apróbb haszonállatok. Gyorsan fogyaszthatók, s nincs rajtuk gyári szám. Az utóbbi hetekben ezeket lopják leginkább Vásárhelyen és környékén.

Korom András

Míg nemrégiben még a kozmetikai termékeket, szeszes italokat és a kisebb-nagyobb műszaki cikkeket lopták a bolti tolvajok Vásárhelyen, az utóbbi három hétben elsősorban élő állatok és azonnal fogyasztható élelmiszerek tűntek el leggyakrabban. Hogy ennek mi lehet az oka, azt senki sem tudja. Bár az igaz, a kolbászon, szalámin vagy a sajton nincs gyári szám, ezt az ehető bűnjelet nyomtalanul és gyorsan el lehet tüntetni – az ebédlőasztal mellett ülve. Hogy a tettes maga mennyit evett meg abból, amit az egyik piaci húsboltba betörve zsákmányolt, azt nem lehet tudni. De az biztos, nem kímélte erejét, nagy mennyiségű kolbásszal, szalámival és egyéb húskészítménnyel távozott. Ráadásul háromszor is betört a Kalmár-szakközépiskola konyhájába, s innen szintén húsféleségeket lopott, csak mellékesen vitt magával kisebb értékű műszaki cikkeket. Mostanában szerencsére sehol sem várható kéretlen felbukkanása, a rendőrség ugyanis elfogta.

A jó gazda szemmel tartja a lábasjószágot, a baromfit is. Fotó: Tésik Attila

A jó gazda szemmel tartja a lábasjószágot, a baromfit is.
Fotó: Tésik Attila

– Az utóbbi három hétben több helyről is loptak kisebb állatokat, egy mindszenti lakóházból például egy fejőskecskét. De mindszenti gazdát károsítottak meg egy törzskönyvezett kos eltulajdonításával is. Egy vásárhelyi tanya udvaráról nyolc libát, egy lovas farmról pedig két kecskét vittek el ismeretlen tettesek. A bolti tolvajok is célpontot váltottak: az egyik hipermarketből gyakorta próbálnak fizetés nélkül élelmiszerrel, például sajttal távozni – sorolta a példákat Dezső József. Vásárhely rendőrkapitánya hozzátette: eddig – ilyen rövid idő alatt – nem volt ennyi hasonló bűncselekményük. Kisebb háziállatot korábban ritkán tulajdonítottak el. Az viszont biztos, hogy ismét elszaporodtak a kerékpárlopások is a városban. A kétkerekűekből hetente átlagosan kettőt kötnek el Vásárhelyen.

Kevesebb a bűncselekmény

Vásárhelyen tavaly novemberig 1884, míg idén novemberig 1297 bűncselekmény vált ismertté. A vagyon elleniek száma ezen belül jelentősen, 419-cel csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!