Vásárhely négycsillagos hotelt kap

Hódmezővásárhely - Leghamarabb jövő június táján indulhat annak a négycsillagos szállodának az építése, amelyre a befektetők egy uniós pályázaton most nyertek 377 millió forintot.

Szögi Andrea

A pénzügyi válság miatt nehezebben jutnak hitelhez, de Schleiffer Ervin azt mondja: nem adják fel a terveiket. Számításaik szerint befektetésük 15 év alatt térül meg.

Az üzleti, egészségügyi és sportturizmusra számítanak azok a befektetők, akik hosszú ideje tervezik egy négycsillagos hotel felépítését a vásárhelyi belvárosban, a Fekete Sas szomszédságában, a Zrínyi utcában. Az elképzelések hamarosan valósággá válhatnak, miután nemrégiben 377 millió forintos uniós támogatást nyertek a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) pályázatán. Az egyik befektető, Schleiffer Ervin – aki az Imerys Tűzállóanyaggyártó Kft. vezérigazgatói tanácsadója – lapunk kérdésére elmondta: az összköltségvetés 1,3 milliárd forint, az uniós pénzen kívül kisebb részben magántőkéből, nagyobb százalékban pedig banki hitelből akarják felépíteni a szállodát. Utóbbi most, a pénzügyi világválság idején megnehezíti a dolgukat. Annak érdekében, hogy könnyebben jussanak kölcsönhöz, emelték a cégtulajdonosok számát, és most hat banktól várnak visszajelzést. Az ígérvény ugyanis feltétele annak, hogy a DARFÜ-vel megköthessék a támogatási szerződést.

Az új, négycsillagos szálló a Fekete Sas mellett épül majd fel.

Az új, négycsillagos szálló a Fekete Sas mellett épül majd fel.
Jelenleg tehát úgy tűnik, jövő május előtt nem indul a beruházás, az építkezés pedig egy évig tart majd. Az udvaron álló több mint 80 esztendős Ginkgo biloba fáról elnevezett hotel 90 szobás lesz, a tervek szerint konferencia- és fitneszteremmel, szaunával, masszázzsal és egy kis medencével. De nem lesz wellness-szálloda, mert mint Schleiffer Ervin elmondta, sokkal többe kerül megépíteni és üzemeltetni egy nagy wellnessrészleget, mint amennyi hasznot az hoz. A megtérülés kapcsán megtudtuk: az első években 38 százalékos átlagos kihasználtsággal számolnak, 5-6 év elteltével pedig elérik a maximumot, ami szerintük akkor sem megy 60 százalék fölé. Így 15 év alatt térül majd meg a beruházás, amit hosszas és alapos kutatások előztek meg. A tanulmányok pedig azt mondják, Vásárhelyben benne van a lehetőség, hogy egy négycsillagos szálloda boldogulni tudjon – tette hozzá a befektető.

Az 1,3 milliárd forintos Ginkgo szálloda látványterve.

Az 1,3 milliárd forintos Ginkgo szálloda látványterve.
Építenek a Fekete Sasra

A Ginkgo hotelben csak reggelizni lehet majd, nagy étterme nem lesz, a szomszédban lévő Fekete Sasban ugyanis minden lehetőség adott, hogy a vendégek ebédeljenek és vacsorázzanak. A két épületet az elképzelések szerint egy folyosóval kötik össze, így a hotel lakói télen kabát nélkül sétálhatnak át egyik helyről a másikra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!