Húst, gyümölcsöt is kaptak Dávidék

Hódmezővásárhely - Húst, gyümölcsöt, édességet ajánlottak fel a szerény körülmények között, Vásárhelyen élő Horváth Dávidnak és nagymamájának: Terike és szívbeteg unokájának története meghatotta lapunk olvasóit. A városban élő Nagy Zsuzsanna és Papp Lászlóné, valamint a hármas ikrek apukája, Nánási Róbert is meglátogatta a kis családot. Horváthék pénzadományokat is kaptak.

Török Anita

Nem telik el úgy nap, hogy ne csörögjön a vásárhelyi Horváth Lajosné telefonja. A lapunkban március 24-én megjelent, szívbeteg unokáját egyedül nevelő nagymama története megérintette olvasóinkat. Terike és Dávid nagyon szerény körülmények között él. Az asszony gyakran csak üres kenyeret evett, hogy el tudja tartani unokáját. A kisfiú nagy álma egy BMX volt. A kerékpárra a vásárhelyi Hódfó Szociális Foglalkoztató dolgozói 200 forintonként adták össze a pénzt, a vásárlásnál a Délvilág is jelen volt. Dávid könnyeivel küszködve vette birtokba az ajándékot.
Nem csak biciklit kapott a kisfiú. Sokan a megyehatáron túlról is felajánlották segítségüket a szűkölködő Horváthéknak.

– Nem tudom elégszer megköszönni azoknak, akik segítettek rajtunk – mesélte meghatottan Terike. – A Vásárhelyen élő Nagy Zsuzsanna még a cikk megjelenése napján meglátogatott, és sok finomsággal lepett meg bennünket. Már megismerkedtünk a férjével is, akit Dávidhoz hasonlóan többször műtöttek. Zsuzsával tartjuk a kapcsolatot, vasárnap Mártélyra vitte sétálni az unokámat. Melegítőt, pólót kapott a családtól. Dávid csak ebbe akart menni a fővárosba, ahová az egyik kereskedelmi tévé műsorába hívtak meg – magyarázta a nagymama.

Horváth Dávid hálás a sok adományért. Fotó: Tésik Attila

Horváth Dávid hálás a sok adományért.
Fotó: Tésik Attila

Terikéékkel nemcsak Zsuzsanna ismerkedett meg személyesen, hanem a szintén vásárhelyi Papp Lászlóné is. Ő is telepakolta a nagymama és unokája hűtőjét. Húsokat, húsvétra sonkát, banánt, narancsot, kivit, valamint édességeket vitt nekik. Nánási Róbert, a hármas ikrek édesapja munkatársaival látogatta meg őket, élelmiszert vittek.

Dávid nagyon izgatott a sok ajándék miatt. A kisfiú csak arra kérte nagymamáját: ne sírjanak többet. Anyagi segítséget is kaptak. A hétvégén a vásárhelyi veteránmotorosok lepték meg őket. A „Gyógyulj meg!" feliratú képeslap mellé 50 ezer forintot adományoztak a családnak. Még Taksonyból is érkezett pénz Horváthéknak. Kőszegi Gábor – maga is családapa – 20 ezer forintot postázott a nagymamának.

– Megkaptuk a 15 ezer forintos önkormányzati segítséget is. Nem költöm el a felajánlott pénzt. Tartalékolok szűkebb időkre – mondta a nagymama.

Dávid április 25-én ünnepli születésnapját. Ez alkalomból a helyi nagycsaládos egyesület is tartogat még meglepetést, de erről még nem tud a kisfiú, ezért a nagymama sem szerette volna elárulni.

Megkedvelte Dávidot

Testnevelő szakos pedagógusként dolgozott Nagy Zsuzsanna, mint mondta: sok, nehéz körülmények között élő gyermekkel találkozott. Meghatotta Dávid fájdalmas sorsa, ezért segített. Meg azért is, mert a férje szintén több műtéten esett át, és átérzi, milyen traumát jelent a kisfiúnak egy-egy operáció. Zsuzsanna meghatottan idézte fel Dávid örömét, amikor átadta neki az általa vásárolt pólót, melegítőt, biciklis zokni. „Mindig ilyenre vágytam!" – kiáltott fel izgalmában a kisfiú. Zsuzsanna elárulta: megkedvelték Dávidot, a jövőben is szeretnék figyelemmel kísérni az életét.

Címkék#gyermek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!