Meséket olvas a 100 éves Marika néni

Hódmezővásárhely - 100. születésnapját ünnepelte tegnap a vásárhelyi Verók Józsefné. Marika néni 1909. április 15-én született, és bár néhány éve mozogni már nem tud, jókedvűen várta a házukba érkező vendégsereget.

Munkatársunktól

Egyre csak azt ismételgette: mindenkinek azt kívánja, hogy legalább annyit éljen, mint ő. A tiszteletére bontott pezsgőt nagy sokára kóstolta meg, akkor is csak annyit mondott, rá, hogy savanya. Később mégis odaszólt lányának: „Ide az italt!" Hiába, a sok mesélés kimerítette az asszonyt, aki nagyothall ugyan, de kiváló szellemi állapotban van. Az őt köszöntő Kiss Andrásné népjóléti főtanácsadónak és Kószó Péter alpolgármesternek elmondta: annak idején ő is dolgozott a városházán – takarított, és csak jóval a 70. születésnapja után ment nyugdíjba. Saját gyermeke nincs, viszont egy testvérpárt magukhoz vettek férjével, aki 26 évvel ezelőtt meghalt. Nevelt fia sem él már, lánya, Bárány Józsefné Tóth Katalin viszont férjével és három gyermekével, 29 éves lányával, valamint 24 és 14 éves fiával Marika néni házában lakik. Az idős asszony azt mondja, ma már lánya neveli őt.

Marika néni szerint savanya a pezsgő, de azért finom. Fotó: Tésik Attila

Marika néni szerint savanya a pezsgő, de azért finom.
Fotó: Tésik Attila

Egészségéről úgy nyilatkozott: meg sem tudja mondani, hányszor faragták már az orvosok. Bosszantja is, hogy csak ülni és feküdni tud, napjait tévézéssel, mesekönyvek olvasásával és kerti pihenéssel tölti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!