12 éves gyereket vertek meg diáktársai

Mártély - Egy 12 éves fiút vertek meg diáktársai még pénteken a mártélyi általános iskolában. A szülők elmondása szerint fiuk megsérült a fülén és az arcán, s rövid időre az eszméletét is elveszítette. Az ügyben garázdaság gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.

Korom András

– Pénteken a 11 órás szünetben az egyik kislány csak úgy viccből nyakon csapta a mással beszélgető fiamat, majd amikor Bence nyomdafestéket nem tűrő szavakkal válaszolt, a kislány ütlegelni kezdte a gyermekemet. Ezután egy másik, Bencénél három évvel idősebb fiú esett neki a gyermekemnek, megütötte, majd meg is rúgta a fiamat, akit egyébként egy másik fiú lefogott, így nem tudott védekezni. Bence megsérült a fülén és az arcán, rövid időre az eszméletét is elveszítette, agyrázkódást szenvedett – mesélte tegnap lapunknak Bence édesapja és édesanyja, mi történt április 30-án a gyermekükkel.

A 12 éves Bence édesanyját telefonon értesítette az osztályfőnök, aki – a szülők elmondása szerint – közölte, hogy „jöjjön be az iskolába, mert a gyermekével történt egy kis atrocitás".

Hogy pontosan mi, azt mindenki másként meséli. Annyi biztos, hogy csak Bence kapott, akinek feldagadt arcára hideg vizes borogatást tettek az iskolában. A hatodikos fiút a szülők még pénteken elvitték orvoshoz, majd bekerült a vásárhelyi kórházba megfigyelésre, ahonnan csak vasárnap engedték haza.

A mártélyi iskolában még nem történt hasonló eset. Illusztráció: Karnok Csaba

A mártélyi iskolában még nem történt hasonló eset.
Illusztráció: Karnok Csaba

– Bementünk az iskolába tisztázni, hogy mi történt, s miért nem hívtak a gyermekemhez orvost vagy mentőt, majd a kiérkező rendőröknek is elmondtuk, mi történt. Őket azért hívták ki, mert a Bencét bántó idősebb fiúval nem lehetett bírni, öten sem tudták lefogni. Még a nevelőanyját is mellbe vágta – mondták Bence szülei.

Giliczéné Molnár Irén iskolaigazgató lapunknak elmondta: a verekedést látta az ügyeletes tanár, aki megpróbálta szétválasztani a fiúkat. A direktor arról, hogy Bence rövid időre elveszítette az eszméletét, tőlünk értesült először. – Pedig aznap délután kétszer is hallottam a történtekről. De sem pénteken, sem pedig a hétfői rendőrségi kihallgatáson erről nem esett szó – mondta Giliczéné Molnár Irén. Elmondása szerint az iskola az ilyenkor szokásos eljárást követte. Mivel nem történt életveszélyes sérülés, nem a mentőket, hanem csak a szülőket értesítette.

– A történtek miatt fegyelmi eljárást indítunk a három gyerek, azaz a verekedést kezdeményező lány, a Bencét lefogó és az őt ütlegelő fiú ellen. Javasolni fogom az iskolából való eltanácsolásukat – mondta az igazgató.

Két napot töltött a vásárhelyi kórházban az a hatodik osztályos fiú, akit három diáktársa bántalmazott a mártélyi általános iskolában. Karnok Csaba

Két napot töltött a vásárhelyi kórházban az a hatodik osztályos fiú, akit három diáktársa bántalmazott a mártélyi általános iskolában.
Fotó: Karnok Csaba

– Ilyen még nem történt nálunk. Az önkormányzat arra törekszik, hogy az iskolában biztonságban érezzék magukat a diákok – reagált a történtekre Balogh Jánosné polgármester.

A vásárhelyi rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. Jelenleg a tanúkat hallgatják meg – tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi sajtószóvivőtől.

Hétfőn Bence támadóit is szerettük volna megszólaltatni, de nem voltak elérhetők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!