A közélet szereplői az Emlékpontban

Hódmezővásárhely - A közélet szereplői vendégeskednek előadóként a vásárhelyi Emlékpontban. A Közéleti Pont című programon legutóbb Lázárné Megyeri Zita beszélt életéről. A múzeumban egyébként tegnap avatták fel az új időszaki kiállítótermet.

Munkatársunktól

Számos újdonság, program várja a vásárhelyi Emlékpont látogatóit. A következő hetekben például a közélet szereplői vendégeskednek majd a múzeumban. A Közéleti Pont című rendezvénysorozaton legutóbb Lázárné Megyeri Zita avatta be életébe a közönséget. Lázár János polgármester felesége családi fotóalbumát sem felejtette otthon. Zita elárulta: olyan anya szeretne lenni, mint édesanyja. Egy nő életében rengeteg szerep adódik, de a legfontosabb az anyaszerep – tette hozzá.

A programsorozat legközelebbi vendége Koltay Gábor filmrendező lesz – tudtuk meg Blazovich Pétertől, az Emlékpont igazgatójától. A tudomány, a sport, a kultúra, az egyház jelesei júniusig hetente egyszer, szeptembertől pedig a tervek szerint havonta egy-két alkalommal beszélgetnek majd a múzeumban.

Az Emlékpontban tegnap avatták fel az új időszaki kiállítótermet, amelyben jelenleg a rendszerváltásról szóló tárlat tekinthető meg. A 200 milliós beruházáshoz kapcsolódik az intézmény 70 négyzetméteres raktárának kialakítása is. A látogatóbarát fejlesztések közé tartozik a személyes tárlatvezetés, amit az úgynevezett audioguide rendszer biztosít. Egy mp3-as lejátszó segítségével magyarul, illetve angolul is megismerkedhet a múzeum anyagával a vendég. Az Emlékpontba ma délelőtt az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának 55 munkatársa, történésze – Gyarmati György főigazgató vezetésével – látogat el, s tekinti meg a kiállítást.

Címkék#Emlékpont
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!