Augusztusban nyit a vásárhelyi Ginkgo hotel

Hódmezővásárhely - Már majdnem teljesen elkészült a vásárhelyi Ginkgo-Sas szálló, amelyet a próbaüzemet követően augusztus 1-jén nyitnak meg.

Korom András

Már majdnem teljesen elkészült a 90 szobás, négycsillagos Best Western Ginkgo-Sas Városi Hotel – hangzott el Schleiffer Ervin és Kendi Imre, az SK SAS Projekt Kft. ügyvezetői, valamint Szabó Mihály igazgató és Nagy Csaba létesítményvezető tegnapi vásárhelyi sajtótájékoztatóján. Az összesen 1,3 milliárd forintos magánberuházásból – amit 380 millió forinttal támogatott az Unió – már csak a közművek csatlakoztatása és az utcafront előtti terület rendezése van hátra. Jövő héten az utcai homlokzattal kapcsolatos munkákat is befejezik. A szállodán egy évig átlagban 150-en dolgoztak. A beruházók hangsúlyozták: jó részük helybéli, ahogy a beszállítók javát is vásárhelyiek adták.

A szálloda vezetésére megnyerték a korábban a szegedi Novotelt vezető Szabó Mihályt és csapatát. A munkaügyi központ segítségével folyik annak a 20–22 munkatársnak a kiválasztása, akik a hotelben dolgoznak majd. A júliusi próbaüzem egy hónapja alatt kiképzik és betanítják az alkalmazottakat. Elhangzott: az átutazó vendégekre számítanak majd, de azokra is, akik egy-egy sportrendezvényre, konferenciára, vadászatra, bálra, esküvőre vagy éppen az állattenyésztési napokra érkeznek a városba vagy a régióba. Az első vendégeket augusztus 1-jétől várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!