Félmilliót gyűjtöttek a Mártélyon vízbe fúlt horgász családjának

Hódmezővásárhely - Huszonnégy magánszemély és vállalkozó összesen félmillió forintot adományozott a tragikus körülmények között Mártélyon vízbe fulladt vásárhelyi horgász családjának. A pénzt kedden vette át az özvegy. Németh Zoltánt szerda délután helyezik örök nyugalomra.

Munkatársunktól

Félmillió forint gyűlt össze a közelmúltban tragikus körülmények között a mártélyi Tisza-holtágba fulladt Németh Zoltán családjának. A 41 éves férfi életét áldozta azért, hogy kimentse a vízből a pecabotja után ugrott 14 éves fiát, Rolandot. Az édesapa halála után özvegye, Ildikó három kamaszfiával – a 16 éves Krisztiánnal, Rolanddal és a 13 éves Zoltánnal – magára maradt. A 47 éves, rokkantnyugdíjas édesanya nehéz anyagi helyzetbe került. Kószó Péter vásárhelyi alpolgármester kezdeményezésére a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítványon keresztül gyűjtést szerveztek a családnak.

Egy hét alatt 24 magánszemély és vállalkozó fizetett be kisebb-nagyobb összeget az alapítvány számlájára. Volt, aki 2000, más 200 ezer forinttal segített Némethéknek – tudtuk meg kedden a városházán, ahol az alpolgármester és Berényi Károly, az alapítvány életre hívója adta át a pénzt az özvegynek.

– Nagyon hálás vagyok, és köszönöm mindenkinek. Nem is hiszem el, hogy ilyen sokan segítettek rajtunk – mondta sírva az özvegy. Kiderült: egy dunakeszi vállalkozótól 10 kiló húst, két karton tartós élelmiszert, lisztet, cukrot és száraztésztát kaptak. Lázár János vásárhelyi polgármester 50 ezer forinttal, Balogh Jánosné mártélyi polgármester 30 ezer forinttal támogatta a családot. A szomszédok külön gyűjtöttek pénzt, hogy gyászruhákat vásárolhasson Ildikó.

A szerencsétlenség, május 8. óta először ment a héten iskolába a három fiú. Ildikó elmondta: pszichológus segít a gyerekeknek feldolgozni a történteket. Csak a tragédia körül forognak a gondolataik. Németh Zoltánt szerda délután fél 3-kor a Kincses temetőben helyezik örök nyugalomra.

Címkék#Halál
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!