Nem javítja ki az utat a plázs kivitelezője

Mindszent - Több mint három év után sem csitulnak az indulatok a mindszenti tiszai strand ügyében. A helyi önkormányzat az egyik út rendbetételére szólította fel az egykori kivitelezőt. Az Eurotitán II. Kft. ügyvezetője azonban közölte: nem végez munkát a területen.

Imre Péter

Nem csitulnak az indulatok strandügyben Mindszenten. A helyi önkormányzat még 2007 márciusában adott megbízást az Eurotitán II. Kft.-nek a rekonstrukcióra, a rézsű, a partszakasz kialakítására. (A rendőrségi vizsgálat megállapította, az önkormányzat egyetlen dolgozója sem követett el hivatali visszaélést, bűncselekményt az ügyben.) A munkát aztán egy másik kivitelező, a helyi Kovács Gépszer Kft. fejezte be, és a mindszentiek 2008 nyarán vehették birtokba a Tisza-parti plázst.

Ezzel még nem ért véget a történet: a Szolnoki Bányakapitányság – információink szerint – különböző vétségek (természetkárosítás, illegális bányászat) miatt 200 ezer forintra büntette a kisvárost. Ezt megfellebbezték, és másodfokon a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal az összeget 1 millió forintra emelte (plusz 450 ezer forint eljárási költség), de eljárásbeli hibákra hivatkozva ezt a döntést is megtámadták. A felülvizsgálat jelenleg is folyik a Csongrád Megyei Bíróságon.

A nehézgépek, teherautók által tönkretett úttal kapcsolatban a közelmúltban határozott úgy a városi képviselő-testület, levélben szólítja fel az Eurotitánt: hozza rendbe azt. A történteket az önkormányzat illetékesei nem kívánták kommentálni, a másik fél elmondta észrevételeit.

– Nem érdekel, mit csinálnak, milyen levelet írnak a mindszentiek – közölte Solti Viktor, az Eurotitán Kft. ügyvezetője. – Amíg nyilvánosan nem kérnek bocsánatot, nem állok velük szóba, és örüljenek, hogy eddig még nem pereltem be őket hitelrontásért. A szállítási útvonalat az önkormányzat illetékesei, szakemberei jelölték ki, amit betartottunk, ezért sem értem, mit kérnek számon rajtam. Mellesleg semmilyen fénykép- vagy videofelvétel, jegyzőkönyv nem készült az állítólagos rongálásról, annak mértékéről. Vagyis: nem csinálok meg semmit! Állok minden jogi procedúra elé, biztos vagyok az igazamban – mondta Solti Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!