Termálvízzel fűtik a hódmezővásárhelyi Tescót

Hódmezővásárhely - A Tesco egy hidrogeológiai kutatás-fejlesztési mintaprojekt megvalósítását követően csatlakozott a hódmezővásárhelyi geotermikus hálózathoz. A hőforrások használatával megoldott fűtés jelentősen csökkenti a helyi áruház széndioxid-kibocsátását, és ezzel a környezet terhelését.

Delmagyar.hu

A Tesco folyamatosan növeli hazánkban "zöld" áruházainak számát. Mind az újonnan épült üzletek, mind pedig a régiek átalakítása során számos innovatív, az energiafogyasztás csökkentését célzó, illetve a fosszilis energiahordozók kiváltását lehetővé tevő megoldást vezet be. Az áruházlánc legutóbbi nagy volumenű környezetvédelmi beruházása Hódmezővásárhelyen valósult meg.

A Tesco az InnoGeo Kutató és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. közreműködésével egy kutatás-fejlesztési mintaprojektben vett részt. A Hódmezővásárhely Vagyonkezelő Zrt. geotermikus kutakból nyert termálvizet hasznosít a város egyes részeinek távfűtésére és melegvíz-ellátására. Ehhez a geotermikus hálózathoz csatlakozott a Tesco. A berendezések átalakítása után az áruház fűtése és használati melegvíz-ellátása geotermikus energiával, azaz körülbelül 2 000 méterről felhozott termálvízzel működik. A gázfelhasználás (fűtés és meleg víz) csökkentésével a Tesco éves szinten körülbelül 200 000 kg széndioxiddal kevesebbet bocsát ki - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Iglódi-Csató Judit, a Tesco-Global Áruházak Zrt. kommunikációs igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!