Vadkender és speed Vásárhelyen és Makón - fotók!

Hódmezővásárhely, Makó - 2,5 kg vadkendert takarított be két hódmezővásárhelyi fiatalember Székkutas külterületén szerdán délután, amikor a rendőrök tetten érték őket. Makón egy férfi édesapja házában szárította a vadkendert.

Delmagyar.hu

A 24 és 28 éves hódmezővásárhelyi fiatalember megbeszélte, hogy busszal kimennek Székkutasra, ugyanis egyikőjük kutyasétáltatás közben vadkenderre bukkant a település külterületén. Egy nagy táskát, zacskókat és ollót vittek magukkal, amivel mintegy 2,5 kilónyi vadkendert be is takarították. Út közben hazafelé azonban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai a vásárhelyi rendőrökkel közösen igazoltatták őket. Mindketten azonnal elismerték, hogy saját fogyasztásra vágták le a növényeket, amiket meg akartak szárítani. A két fiatalember ellen visszaélés kábítószerrel vétsége miatt indult eljárás.

Fotó: Rendőrség

Fotó: Rendőrség
A Makói Rendőrkapitányság egy 40 éves férfit és édesapját állította elő, ugyanis előbbi saját ingatlanában vadkendert termesztett, majd a betakarított növényeket utóbbi udvarában szárította ki. A rendőrök ott három kötöző madzagra akasztva, 42 szár növényt foglaltak le. A házkutatás során a "fiú" lakásának minden szegletéből növényi törmelék és a kábítószer fogyasztáshoz használt eszközök kerültek elő.

Fotó: Rendőrség

Fotó: Rendőrség
Ezzel párhuzamosan a makói nyomozók előállítottak egy 31 éves helybeli férfit is, akit azzal gyanúsítanak, hogy az elmúlt időszakban rendszeresen értékesített speed-et legalább öt fogyasztónak. Nála egyébként marihuána gyanús növényi törmeléket és kábítószer fogyasztáshoz használatos eszközöket is találtak.

Fotó: Rendőrség

Fotó: Rendőrség
Egy 30 és egy 29 éves férfi ellen is eljárás indult, ugyanis a házkutatások során az ő lakásukban is kábítószer tartalmú növényi törmeléket foglaltak le a rendőrök. A Makói Rendőrkapitányság visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt indított nyomozást. Az ügyben valamennyi gyanúsított beismerő vallomást tett - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Címkék#rendőrség
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!