Befejezte az éhségsztrájkot

Hódmezővásárhely - Megírtuk: a 41 éves, 9 gyerekes vásárhelyi Burai Magdolna a múlt héten kezdett éhségsztrájkba.

Munkatársunktól

Akciójával kilátástalan helyzetükre akarta felhívni a figyelmet. A család – 6 gyermek még vele és párjával, Rekiczki Gusztávval él – a téli hónapokban 80 ezer forintból, tavasztól őszig, az alkalmi munkák idején ennek közel duplájából tartja fenn magát. Jelenleg nincs biztos fedél a fejük felett, ideiglenesen élettársa testvérének lánya fogadta be őket. Bár semmilyen eredményt nem ért el, abbahagyta az éhségsztrájkot.

– Az egészségi állapotom főszerepet játszott ebben. Nagyon magas volt a vérnyomásom, többször rosszul lettem, egyszer hazafelé menet összeestem az utcán, mentőt kellett hívni – sorolta indokait Magdolna, miért hagyta abba az éhségsztrájkot. – Az orvos is azt kérdezte: Magdolna, maga meg akar halni? Természetesen azt válaszoltam, hogy nem. Az is döntő volt, hogy olyan véleményeket, visszajelzéseket kaptam, miért nem megyek inkább dolgozni, ne zsaroljam ilyen akciókkal a vásárhelyi önkormányzatot. Ez nem igaz, egyáltalán nem ez volt a szándékom. Ráadásul egyik kislányomat intézetbe akarják vinni, arra is koncentrálnom kell, hogy velünk maradhasson. Nem lett semmilyen pozitív eredmény, de nem adom fel! Muszáj valamilyen megoldást találni a lakásgondunkra, nem maradhatunk örökre mostani jótevőnk nyakán – mondta [namelink name="Burai Magdolna"].

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!