Rendőrkézen a vásárhelyi bicskás rabló

Hódmezővásárhely - Bicskával akart kirabolni egy Szabadság téri kisboltot egy férfi Hódmezővásárhelyen. Az eladó megfutamította, a rendőrség pedig elfogta és őrizetbe vette.

Delmagyar.hu

A rablás február 28-án az esti órákban történt. A Szabadság téren lévő egyik ABC-be berontott egy férfi, aki az arcát egy kendővel takarta el, majd hátulról átkarolt egy boltban lévő idős nőt, a nyakához fogta a nála lévő bicskát, majd az eladót a bevétel átadására szólította fel. A rabló nem számított rá, hogy a pultos nő nemet mond neki, ezért maga nyúlt volna a pénztárgéphez. Ekkor az eladó ráütött az elkövető kezére, aki az ellenállást látva inkább üres kézzel elmenekült.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és az adatgyűjtés során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján a rendőrök tegnap késő este házkutatást tartottak a feltételezett elkövető lakásán, ahol le is foglalták az elkövetéskor használt kendőt és bicskát. A bűncselekmény 24 éves gyanúsítottja kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Tettét azzal indokolta, hogy azt remélte, ha pénzhez jut, volt barátnője visszafogadja.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanújával őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. A férfi tettéért akár tíz év szabadságvesztést is kaphat - tájékoztatta a delmagyar.hu-t [namelink name="Szenti Szabolcs"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Címkék#rendőrség
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!