Új játszótér épül Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - 5000 euró, azaz 1,5 millió forint adományt kapott Vásárhely testvérvárosától, Haarlemmeermertől az Észak utcai óvoda.

Munkatársunktól

5000 euró, azaz 1,5 millió forint adományt kapott Vásárhely testvérvárosától, Haarlemmeermertől az Észak utcai óvoda – jelentette be tegnap a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Almási István, a város polgármestere. Elmondta: a két település kapcsolata még 1989-ben kezdődött. Sok támogatást, segítséget kapott tőlük a város, többek között annak idején a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban építőbrigád segített felújítani a vizesblokkokat. Beindították Vásárhely leszakadással fenyegetett városrészében az Észak utcában található óvodában az úgynevezett OPSTAP-programot, amely többek között segíti a beilleszkedést, illetve a szülőt és a gyereket közös játékra ösztönzi.

5 millió forint adományt kapott a vásárhelyi Észak utcai óvoda. Fotó: DM/DV (galéria)


– Közel 10 éve működik már az intézményben a program, amelyet a hollandok a bevándorlók beilleszkedésére dolgoztak ki, az óvoda viszont saját arculatához alakította, és az Anya, játssz velem! nevet kapta. A cél, hogy a szülő naponta legalább 20 percet játsszon a gyermekével. Tematikát, könyveket, eszközöket biztosítanak a hollandok. Referenciaintézményként országosan is szeretnénk megismertetni a programot – magyarázta Patkósné Dezső Katalin, a Szent István Általános Iskola és Óvoda óvodai ügyekért felelős igazgatóhelyettese. Hozzátette: a program önkéntes alapon működik, és az anyukák mellett már egy apuka is jelentkezett.

A hollandok újabb adományából az Északi utcai intézmény udvarára fejlesztőjátékokat szereznek be. Az új játszóteret várhatóan tavasszal veheti birtokba az oviba járó 37 gyerek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!