250 millió forint felújításra 6 vásárhely civil szervezetnek

Hódmezővásárhely - Hat vásárhelyi civilszervezet nyert 100 százalékos támogatást, összesen 248,6 millió forintot helyi vagy országos védettségű ingatlanok fejlesztésére, felújítására.

Munkatársunktól

Az Erzsébeti Olvasókör a csomorkányi templomrom felújítására 37,7 milliót nyert, ebből az összegből a rom környezetét hozták rendbe, kilátó épült és gyalogút. Vásárhely legrégebbi épített történelmi emléke mindenki számára látogatható. A Hódmezővásárhelyi Szent István Alapítvány 36,4 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból újította fel a Téglagyári Tanösvényt – a szombati kerékpártúra célállomása volt –, kilátót, kemencét építettek, kialakították a tanösvényt.

A Hódmezővásárhelyi Tarjáni Általános Iskoláért Alapítvány a Bodzási úti iskolaépület felújítására pályázott, és nyert 50 millió forintot. Ebből a pénzből megújult a fő- és a melléképület, kiszolgáló helyiségeket építettek. Az ingatlan a Tornyai János Múzeum munkatársainak szervezésében régészeti tematikus programoknak ad majd helyet.

A Sóshalmi Olvasókör saját épületeit modernizálta, megújult a fő- és a melléképület, a kiszolgáló helyiségek, valamint az I. világháborús emlékmű, összesen 49,4 millió forintos támogatásból. A felújított olvasóköri helyiségek a közösségi élet igazi színterévé válhatnak, akárcsak a Visszhang utcai Olvasókör által megújított, Hódmezővásárhely határában található Papi-féle szélmalom – erre 25,1 milliót nyertek és költöttek.

Ennek eredményéről már beszámoltunk. Az Újkishomoki Olvasókör Egyesület pedig 49,8 millió forintból újjávarázsolta a kopáncsi tanyamúzeumot, amelyből működő „farm" lesz, ahová a Tornyai János Múzeum munkatársai a tanyai életet bemutató rendezvényeket szerveznek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!