Hó(l)dfényfesztivál és Múzeumok éjszakája

Háromnapos fesztivállal, koncertekkel és különleges múzeumi programokkal várják az érdeklődőket június 20. és 22. között Hódmezővásárhelyen, ahol péntek este kezdődik a Hó(l)dfényfesztivál.

Munkatársunktól

A nyitónapon fellép a StabilFrazir és a Bohemian Betyars, valamint Szabó Balázs rendezésében és zenei aláfestésével látványos Sárkányverő gólyalábas, óriásbábos tűzzsonglőr-szuperprodukció szórakoztatja a közönséget.

Szombaton, a Múzeumok éjszakáján este 6-tól éjfélig egy belépő árért három helyszínen 6 kiállításon számtalan programmal várja a látogatókat. Az Emlékpontban az első világháború fronthétköznapjai elevenednek meg: lesz egyenruhapróba, lövészárokkoszt-kóstoló, és tábori posta is érkezik a doberdói harctérről.

A Tornyai-múzeumban Barcsay Jenővel személyesen is találkozhatnak a látogatók; a mester maga tart órát a művészeti anatómiából, sőt a gyerekek és vállalkozó kedvű szüleik ismert rajzfilmhősök testfelépítését is megrajzolhatják.

Az Alföldi Galériában Kósa Ferenc öt világrészen készült felvételei invitálják világkörüli útra a látogatókat. A sétálóutcán felállított színpadon koncertet ad a New Balance, a Honeybeast és a Heaven Street Seven. Vasárnap a Chevrolet Band lép fel, a Bessenyei színháztermében a Metamorf Színház előadásában Rejtő Jenő Tévedésből jelentik darabja zárja a fesztivált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!