Ellophatatlan virágtartók

Mindszent - Amikor először lopták el gyönyörű muskátlijait, a mindszenti Elek Gizella azt gondolta, ez még egyszer úgysem fordulhat elő. Ismét televásárolta a virágtartókat - aztán egy reggelre megint eltűnt minden.

Bakos András

A hatvanezer forint árú virágok elvesztése után el kellett gondolkodni azon, mit érdemes a ház elé ültetni, és mibe. A rózsák mellett döntöttek, és különleges virágtartókat is készítettek.

– Én a porcelángyárban dolgoztam, de férjem, a családunk halászattal foglalkozik, úgyhogy hálót, varsát, szákot kötök én is, és a fiammal együtt nézegetjük az interneten a kreatív ötleteket gyűjtő honlapokat. Így találtunk rá a hattyúra, amely használt autógumiból készíthető – mondja Gizella.

Elekék hattyúi a komphoz vezető mindszenti Kossuth Lajos utca új látványosságai. Fotók: Schmidt Andrea

Elekék hattyúi a komphoz vezető mindszenti Kossuth Lajos utca új látványosságai. Fotók: Schmidt Andrea
A fehér és a fekete hattyúk mellé Mignon-figurák is készültek a lánya, Mónika kedvéért, aki nagyon szereti ezt a mesefilmet. A nyár elejére elkészült virágtartókat azóta sokan fényképezik.

– Láttam többször, hogy autóval is megállnak itt, mert talán a kisgyereknek tetszik, de nem mernek kiszállni, megnézni. Ilyenkor, ha látom, kimegyek, és szólok, hogy csak tessék nyugodtan közelebb jönni. Ez nem Texas. Mi örülünk annak, ha másnak is tetszik, amit csináltunk!

Mignon-figura is készült Mónika kedvéért.

Mignon-figura is készült Mónika kedvéért.
A városképi jelentőségű hattyúkhoz egészen közel lehet menni, hozzájuk nyúlni azonban oldalt nem tanácsos, mert szúrnak. – Nem véletlenül. Az egyiket valaki már megpróbálta elvinni, de nem boldogult vele. Mindegyiket úgy tettük ki, hogy négy erős karót vertünk le, azokhoz vannak hozzádrótozva. Ez eddig bevált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!