Milliós vásárhelyi viharkár: villámsújtotta fák, széttört tető és pergola

Hódmezővásárhely - Szinte egész nap dolgoztak a tűzoltók tegnap Vásárhelyen: a vasárnap esti vihar óriási pusztítást végzett a városban. Fák dőltek házakra, autókra, a Kása-erdőben frissen kialakított pihenőhelyre.

Antal Sándor

– Nem hallottam a durranást, de valószínű, hogy villám csapott a fába – mondta [namelink name="Kenéz Sándor"]. A vásárhelyi férfi Szent László utcai háza előtti akác tört ketté, majd az ág ráborult a tetőre. – Néhány cserép tört csak össze. Megnéztem, nem ázott be a ház, mert fólia van a cserepek alatt – tette hozzá a férfi. A kiérkező tűzoltókat kérte meg, hogy cseréljék ki az összezúzott cserepeket.


Vásárhelyen tegnap délelőtt is a vasárnapi vihar okozta károkat takarították. A Kertvárosban a Kohán György utcai műtermi lakások egyikére zuhant egy szomorúfűz. – Nem voltam itthon, a vihar után értem haza. A palatető széttört, és beázott a lakás, de bent már szinte semmi nem látszik – magyarázta a házban élő férfi, miközben a városüzemeltetés munkatársai a fát darabolták és pakolták kocsira.


A Kása-erdőben a közelmúltban kialakított erdei pihenő is a vihar áldozata lett. A pergolára esett egy hatalmas fa, ami az építmény egyik szélét törte össze. – Előzetes becsléseink szerint 1 millió forint a kár – mondta [namelink name="Fazekas József"], a Délalföldi Erdészeti Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, a balesetveszélyt elhárították, és értesítették a biztosítót.

 

Milliós károkat okozott a vihar. Fotó: Antal Sándor (galéria)

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központban elhalasztották a vasárnapi előadást. – A kábelcsatornák teltek meg vízzel a nagy esőzés miatt, ezért mondtuk le a fellépést, de az épület nem ázott be – válaszolta megkeresésünkre [namelink name="Varga Anikó"], a BFMK igazgatója.


A Jókai utcán az Arany temetőnél a tűzoltók dolgoztak: a bejáratnál lévő üzlet melletti fába is villám csapott. – Vasárnap és hétfőn reggel több mint ötven kárbejelentés érkezett – tájékoztatott [namelink name="Molnár Krisztina"]. A megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, negyvennél is több fa dőlt az úttestre Hódmezővásárhely kül- és belterületén. Számos autó és lakóépület is megrongálódott, de személyi sérülés nem történt.


A vásárhelyi és a szegedi hivatásos egységek mellett a mártélyi önkéntes tűzoltók is dolgoztak, a veszélyes fákat, ágakat távolították el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!