Zebrát javasol a kapitány is

Hódmezővásárhely - Sok diák érkezik Vásárhelyen a Vöröskereszt utcai kerékpárúton biciklizve a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolába.

Imre Péter

Amikor odaérnek, vagy áthajtanak az úttesten, vagy a kétkerekűről leszállva áttolják a túloldalra, a tanintézmény Völgy utcai hátsó bejáratához – szabálytalanul. A magyarázat: ott alakították ki az udvaron a biciklitárolókat, oda koncentrálódik a Liszt kerékpáros forgalma. Tanárok, diákok, szülők azt szeretnék, ha ezt a szabálytalan, de egyszerű és észszerű megoldást szentesítenék a KRESZ-szel.


A reggeli csúcsforgalomban és kora délután ijesztő jelenetek játszódnak le, az autók és a másik irányból érkező kerékpárosok között szlalomoznak a gyerekek. Az autósokat, a nem hivatalos átkelőnél, tábla figyelmezteti a veszélyre. A megoldás érdekében a Liszt igazgatója, [namelink name="Forrainé Kószó Györgyi"] levelet írt az önkormányzatnak, a városüzemeltetési csoporthoz címezve észrevételeit.

 

 A kerékpárútról az úttesten keresztül hajtanak át a diákok a Liszt-iskola hátsó,  bejáratához. Fotó: Imre Péter

A kerékpárútról az úttesten keresztül hajtanak át a diákok a Liszt-iskola hátsó, bejáratához.

Fotó: Imre Péter

Úgy tudjuk, a közeljövőben ülésezik a Közlekedési és Közbiztonsági Szaktanácsadó Testület, megteszi ajánlását a közgyűlésnek, amely dönt a megoldásról. Az utca önkormányzati kezelésű. Megkerestük Harkai István alezredest, vásárhelyi rendőrkapitányt, aki elmondta: szerinte egy zebra kialakítása lenne a mindenki számára megnyugtató megoldás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!