Betonból alkotnak a művészek

Nyolc napon át betonnal dolgoznak a művészek a tegnap kezdődött kísérleti betonszimpóziumon Hódmezővásárhelyen. Az eseményt a CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termék Gyártó Kft. és a Nemzetközi Kerámia Központ jóvoltából szervezték.

Munkatársunktól

 – A munkafolyamat fordított, először a negatívot készítik el, és a vázba öntik a betont, majd utókezelik, csiszolják – magyarázta [namelink name="Pannonhalmi Zsuzsanna"]. A kerámiaközpont vezetője szerint a beton azért izgalmas anyag, mert a felhasználása még mindig nem elég széles körű.


– Szeretnénk, ha olyan új termékeket alkotnának a művészek, amelyeket majd tudunk hasznosítani – mondta Mészáros Antal, a cég igazgatója. Hozzátette, nem tömeggyártásban gondolkodnak. A betont szilikáttal, üveggel, kerámiával ötvözik a művészek. A városban két terrazzo anyagból készült csúszdát és ivókutat állítottak korábban, amelyek a mai napig jól működnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!