Csökkentenék az uszoda veszteségét, újra bevezetik a sportbelépőt Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Több mint 10 millió forintot kell majd évente bérletre kifizetnie a két vásárhelyi úszóegyesületnek az uszoda használatáért, mivel bevezetik a sportbelépőt. A város a létesítmény veszteségét csökkentené, ezzel a döntéssel azonban veszélybe kerülhet a Hód Úszó SE és a HSÚVC léte.

Antal Sándor

Havonta 3300 forintos sportbelépőt kell fizetniük november elsejétől a vásárhelyi uszodát használó egyesületek tagjainak – döntöttek a képviselők az októberi közgyűlésen. Ez a határozat a két úszóegyesületet érinti.


– Néhány éve azért szüntettük meg a sportbelépőt, hogy az egyesületek csökkentsék a tagdíjakat, de ez nem történt meg, ezért úgy döntöttünk, hogy újra bevezetjük. A strandnak is szüksége van további bevételekre – indokolta [namelink name="Fekete Ferenc"]. A sporttanácsnok hozzátette, a vízilabdások a társasági adóból eddig is fizettek bérletet, ezért őket nem érinti a változás. A 3300 forint kedvezményes ár, amiért annyi ideig tartózkodnak a sportolók a strandon, ameddig akarnak – tette hozzá a politikus.


A két egyesületet váratlanul érintette a döntés. – Nem tudjuk kigazdálkodni az 5500 forintos tagdíjunkból ezt az összeget, de ennyivel megemelni sem lehet azt – mondta megkeresésünkre [namelink name="Szentkereszty Szabolcs"]. A Hód Úszó SE elnöke hozzátette, évente 5 és 7 millió forint között kellene fizetni, de nincs annyi bevételük, hogy ezt finanszírozni tudják.


– A 6 milliós évi költségvetésünket szinte teljesen elvinné. Ez a döntés a létünket veszélyezteti. Nem tudjuk tagjainkat tovább terhelni, nagy részük ráadásul ingyen tanult meg úszni a Tiszta Szívvel Egyesület által életre hívott nyári térítésmentes úszótanfolyamon – ezt már [namelink name="Kenéz László"], a Hódmezővásárhelyi Szenior Úszó és Vízilabda Club elnöke mondta.


Mindkét elnök próbál egyeztetni a városvezetéssel annak érdekében, hogy közös nevezőre jussanak. Azt mondják, a látványsportágak előnyt élveznek, hiszen a társasági adóból több bevételre tehetnek szert, és a működésükre is több pénz jut.


– A Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda üzemeltetése veszteséges. Ezt a hiányt próbáljuk csökkenteni. A közelmúltban megvalósult fejlesztések miatt mintegy 100 milliós pluszforrást terveztünk be – folytatta Fekete, aki elárulta, novembertől megnyitják az új konditermet is, amit majd a középiskolásokkal

a mindennapos testnevelés keretében ismertetnek meg. Januártól pedig azt szeretnék elérni, hogy a Hódmezővásárhelyi Futball Klub és a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club játékosai is ott kondizzanak, ami után a bérleti díjat a társasági adóból fedeznék az egyesületek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!