Árat emelnek és kiegészítő jegyeket vezetnek be

Hódmezővásárhely, Makó, Szentes - Ahogy az várható volt, a vendégek nem örülnek az áremelésnek a vásárhelyi strandon, de beszéltünk olyannal is, aki szerint még így is megéri majd átjárni Szegedről.

Imre Péter

Árak a környékben


Szentesen az üdülőközpontban a felnőttbelépő ára 1200 forint – 16 óra után 840 –, és ezért az összegért a kültéri medencéket, a brűgöket, az élménymedencét és a sportuszoda 50 méteresét is használhatjuk. A szaunaparkért és a wellnessért újabb 1200 forintot kell fizetni. Helybelieknek a belépő 1000 forint, a szaunapark és a wellness 950 forintba kerül. Makón a Hagymatikumban 2400 forint a teljes árú felnőttbelépő, a helybelieknek 1100, 16 óra után itt is kedvezményt adnak. A szaunába 800-ért juthatunk be, és a wellness-szolgáltatásoknak is külön áruk van, míg a családi jegy három főre (két felnőtt, egy 14 éven aluli gyerek) 5500 forint.

– Tragédia! A strand működése és az áremelés is – fakadt ki a 49 éves, vásárhelyi [namelink name="Márton Zoltán"], amikor a strand- és uszodabelépők árának emeléséről kérdeztük.


– A sportolók ugyanis kora tavasztól késő őszig kiszorítanak bennünket a medencékből, főleg az 50 méteresekből. Mit kapunk a pénzünkért? Ülhetünk a meleg vizes medencében, és nézhetjük az edzést.


A múlt pénteki közgyűlésen – ahogy azt lapunkban is megírtuk – döntöttek arról Vásárhelyen, hogy január 1-jétől emelik az árakat a Török Sándor Strandfürdőben és Gyarmati Dezső Sportuszodában. A változtatást a veszteség és a korábbi rendszer bonyolultsága és kijátszhatósága indokolta közel tíz év után – hallhattuk Antalóczy Pétertől, a Hód-Fürdő Szolgáltató és Üzemeltető Kft. ügyvezetőjétől.


Tény, alapos a karcsúsítás: 22-féle tarifa, kedvezmény szűnik meg a táblázat szerint, és bevezetik a pótjegyrendszert, amellyel a pluszszolgáltatásokat vehetik igénybe a strandolók. A teljes árú belépő 990 forint helyett 1400-ba kerül majd. A wellnessjegy 700 forint lesz 2017-től, a közelmúltban átadott konditermet 500-ért használhatják.

A szegedi Olasz Miklósné dicsérte a vásárhelyi strandot. Fotó: Imre Péter

A szegedi Olasz Miklósné dicsérte a vásárhelyi strandot. Fotó: Imre Péter

Nem lesz rekreációs jegy és bérlet, ingyenjegy és közgyógyos belépő, eltűnik a 30 alkalmas bérlet, valamint a 20 és 28 alkalmas vízhez szoktató, utóbbit babaúszásnak is nevezhetjük. Eltörlik a törzsvendég titulust, amely azokra vonatkozott, akik legalább 2008-tól éves bérletet váltottak. Ezért idén még 64 ezer forintot fizettek, jövőre – amennyiben dolgoznak – 70-től 88 ezerig kapják meg. Összesen csak 7 olyan tétel van, amelynek a tarifája január 1-jétől is marad, például a családi jegy (2 felnőtt, 1 diák) 3000, 18 óra után 2500 forint.


– Szegedről járok át strandolni, úszni hetente háromszor-négyszer. A vásárhelyi árak így is kedvezőek maradnak, és a minőségre sem panaszkodhatok – mondta [namelink name="Olasz Miklósné"]. Tény, a vásárhelyi fürdő – mely az uszoda, a sok edzőtábor miatt inkább a sportos vonalat képviseli – népszerű a vidékiek körében. De a vásárhelyieknek csupán 15-20 százaléka veszi igénybe szolgáltatásait – mondta a közgyűlésen Almási István polgármester. Ez a szám januártól tovább csökkenhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!