Heteken belül kész a Boldogasszony házacskája Mártélyon

Makovecz Imre álmodta meg, állami és önkormányzati támogatással épül.

Kovács Erika

– Makovecz Imre és családja a ’70-es évektől gyakorta pihentek településünkön. Több épületen is látszódnak a jól ismert Makovecz-jegyek. Ilyen a család üdülője, illetve a Hullámtér étterem teraszát is Imre bácsi tervezte. Megálmodta nekünk a Boldogasszony-házacskát is, aminek engedélyes terve 2010–2011-ben készült el – tudtuk meg Borsos Józseftől, Mártély polgármesterétől.

 

– Sajnos, a megvalósítására Makovecz Imre életében már nem kerülhetett sor. Most állami támogatást kaptunk a felépítéséhez. A beruházás 47 millió forintba kerül, amihez a pályázati forrás mellett az önkormányzat önerejére is szükség van. A munkálatok kora tavasszal kezdődtek.

Az épület vásárhelyi téglából készül. A házacskába már bekerült a Mária szobor, amit most letakartak, hogy ne sérüljön a boltozat építése alatt. A házacskán kívül, a bejáratnál két angyalszobor is lesz. A három szobrot a mártélyi B. Kovács Emőke szobrászművész készítette.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!