8 hónap felfüggesztett Ajtai Évának

Hódmezővásárhely - 8 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönre ítélte a vásárhelyi városi bíróság Ajtai Évát, a cigány kisebbségi önkormányzat elnökét sikkasztás miatt. A vádlott és védője fellebbezett, az ítélet nem jogerős.

Korom András

Tanúk meghallgatásával folytatta tegnap délelőtt a vásárhelyi városi bíróság [namelink name="Ajtai Éva"] büntetőperét. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökét még 2009-ben jelentette fel a városi önkormányzat, miután Ajtai nem tudott teljes egészében elszámolni a cigány gyerekek egy évvel korábbi balatonszárszói nyaralására kapott 2 millió forinttal. A vádirat szerint 1 millió 750 ezer forintot sikkasztott el.

Ajtai Éva a bíróság előtt. Bűnösnek találták. A szerző felvétele

Ajtai Éva a bíróság előtt. Bűnösnek találták.
A szerző felvétele

A bíróság meghallgatta az akkor a városházán dolgozó, a szerződést készítő jogászt, a volt kisebbségi referenst, valamint az ügyet vizsgáló gazdasági nyomozót. A vallomásokból kiderült, hogy a vásárhelyi önkormányzat céltámogatásként kötött szerződést 2008-ban Ajtaival, aki a Hódmezővásárhelyi Romák Egyesülete nevében kért és kapott pénzt három részletben. A négynapos táborozáson 27 gyerek és 30 felnőtt vett részt, a táborozás költségeit azonban nem fizette ki teljesen. Kiderült, hogy 1 millió 750 ezer forintot kölcsönadott magánszemélyeknek.

A bíróság ítéletében sikkasztásban találta bűnösnek a büntetett előéletű Ajtai Évát, akire 8 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, illetve elrendelte a 25 ezer forint bűnügyi költség megfizetését. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és ügyvédje azonban fellebbezett, így az nem jogerős.

Ajtai Éva a bíróság döntését nem kívánta kommentálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!