Hallgassa élőben!

A Betonutat bízták meg a városi útépítésekkel

A Betonút Rt. újítja fel a vásárhelyi belterületi utakat – döntöttek egyhangúlag pénteki zárt ülésükön a vásárhelyi képviselők. A 2 milliárd forintos munkálatok előtt 280 millióért a Szeviép teszi rendbe az érintett utcák víz- és szennyvízvezeték-hálózatát.

A vásárhelyi belterületi utak nyilvános közbeszerzési eljárását a négy pályázó közül a Betonút Rt. nyerte meg – döntöttek egyhangúlag a pénteki rendkívüli közgyűlésen a városatyák. Az ülést követő sajtótájékoztatón Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő elmondta: a város a szerződést augusztus 30-án köti meg a kivitelezővel, s az építési területet már a következő napon átadják. Az összesen 2 milliárd forintba kerülő útfelújításhoz az önkormányzat egymilliárdot a kormánytól nyert, míg a másik egymilliárdot önmaga állja. A két szakaszban lezajló munkálatok előtt az érintett utcák vízvezeték- és csatornahálózatát is felújítják. Erre a HVSZ Rt. már meg is kötötte a szerződést a Szeviép Rt.-vel. Ez a munka összesen 280 millió forintba kerül.

A közgyűlés szintén zárt ülésen döntött a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Szolgáltató Önkormányzat keretében elnyert pályázati támogatás segítségével indított közbeszerzési eljárásról. A képviselők döntése értelmében az elektronikus önkormányzat kialakítására az Albacomp Rt.-vel köt szerződést a város, 300 millió forint értékben. A testület nyílt ülésen döntött arról, hogy szeptembertől az alsó tagozatos diákok heti 5, míg a felsősök és a középiskolások heti 4 testnevelésórán vehetnek részt. A városatyák módosították a Móra Ferenc Külterületi Általános Művelődési Központ alapító okiratát, és kezdeményezték a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kezelésében lévő néhány belterületi ingatlan önkormányzati tulajdonba adását.

Hirdetés
Ismét keresik Magyarország legvirágosabb településeit!
Soltész: megerősödtek a karitatív szervezetek
A beruházások az ország különböző területein valósultak meg annak érdekében, hogy ha baj van, minél gyorsabban elérjék a rászorulókat itthon és a határon túl
Segélyszervezet: egyre emelkedik a súlyosan alultáplált gyerekek száma Szíriában
A gazdaság a polgárháború és a nyugati szankciók következtében összeomlott.
PM-államtitkár: a jövő évi hiányszint megfelel az uniós normáknak
A járvány miatti helyreállítás igényli az 5,9 százalékos GDP-arányos hiányt, amely nem lóg ki az uniós számok közül.
Orbán Viktor: három veszély fenyegeti az országot, a népvándorlás, a járványok és Gyurcsány
A miniszterelnök nem fogta vissza magát a Fidesz-KDNP évadzáró frakcióülésén elmondott beszédében.
Karácsony beismerte, hogy hazudott egy interjúban (videó)
A baloldali főpolgármester egy külföldi tévének dicsekedett azzal, amit meg sem csinált.
Hitükről vallottak a hírességek Szegeden
Hazánk ad otthont szeptember 5. és 12. között a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. A katolikus világesemény népszerűsítését a bibliai 12 apostol mintájára 12 hírnök végzi országszerte.