A jövő agrárszakemberei Vásárhelyen

345 hallgató 338 dolgozattal nevezett a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekciójára, amelynek megnyitóját ma Vásárhelyen tartották.

Antal Sándor

A nevezőket 31 tagozatba osztották – mondta [namelink name="Keszthelyi-Szabó Gábor"], az SZTE Mérnöki Kar dékánja, aki hozzátette, az egyetem két rendező kara 41 hallgatóval képviselteti magát a konferencián.

– A részt vevő fiatalok az elkövetkező évek magyar mezőgazdaságának meghatározó szereplői, feladatuk, hogy megújítsák a mezőgazdaságot – jelentette ki Nagy István. A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint tudás és ismeretek nélkül mindez nem lehetséges. – Ezt felismerte a minisztérium, és ezért vett át 46 szakközépiskolát, majd ezért tűzte ki célul, hogy az országban legalább 3 agrár-felsőoktatási centrum jöjjön létre.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke arról beszélt, hogy a versenyen részt vevő diákok már egy olyan világban kezdik meg életpályájukat, amely a legkorszerűbb, legalaposabb tudást és a legnagyobb felkészültséget igényli. – Az OTDK a tehetséggondozásnak egy ritka és hasznos formája, érdemi belépő a tudományos világba. A diákköri munka jó értelemben vett szellemi hungarikum – mondta [namelink name="Szabó Gábor"], a Szegedi Tudományegyetem rektora.

[namelink name="Almási István"] polgármester arról beszélt: reméli, hogy a vásárhelyi főiskola a magyar mezőgazdasági képzés egyik centruma lesz. A sajtótájékoztatón [namelink name="Szendrő Péter"], az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke példaértékűnek nevezte a konferenciát, ami segít kilépni a fiataloknak a társadalom elé.

Címkék#otdk#agrár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!