A legjobbak elismerése Vásárhelyen

Hódmezővásárhelyen, a polgármesteri hivatal dísztermében köszöntötték a legjobb sportolókat, edzőket, testnevelőket és sportvezetőket.

– A történelem során számtalanszor bebizonyosodott, hogy a fejlődés alapja a versengés, a késztetés arra, hogy utolérjük, és idővel magunk mögött hagyjuk saját korlátainkat. A siker pedig olyan új lehetőségeket nyit meg előttünk, amelyre sosem gondoltunk volna. Ezért fontos a sport támogatása – mondta beszédében Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere a város legjobb sportolóinak, kiemelkedő munkát végző edzőinek, testnevelőinek és sportvezetőinek köszöntésén a polgármesteri hivatal dísztermében.

A válogatott vízilabdás, Kiss Csaba adta át a díjakat. Fotó: DM/DV
A válogatott vízilabdás, Kiss Csaba adta át a díjakat. Fotó: DM/DV

Az esemény díszvendége, a Szeged VE Európa-bajnok vízilabdása, Kiss Csaba először azt említette meg, hogy nagyon irigyli a vásárhelyi úszókat, vízilabdásokat a szép és ideális körülményeket nyújtó Gyarmati Dezső Sportuszodáért, Szegeden még csak hasonló sincs, majd azzal folytatta: – Egy város sportéletét, annak erejét a díjazottak száma mutatja meg, és itt a sportolók megtöltötték a dísztermet, erre Hódmezővásárhely büszke lehet. Gratulálok mindenkinek, köszönöm, hogy sportolnak! – zárta rövid köszöntőjét a klasszis, akitől többen begyűjtötték az értékes szignót. Az ünnepségen a legapróbbaktól a szeniorokig díjazták a versenyzőket.

Díjazottak

Jó sportoló, jó tanuló, alsósok: Ugrai Panna (úszás, Hód Úszó SE/Mindszenti Általános Iskola) és Juhos Péter (tékvandó, Máté Taekwondo & Hapkido KSE/Németh László Gimnázium és Általános Iskola), felsősök: Dobó Anita (tékvandó és hapkidó, Hwarangdo SE/Tabáni Általános Iskola) és Makó András (vívás, Csomorkány SE/Németh), középiskolások: Szűcs Noémi (atlétika, Hódiák SE/Bethlen Gábor Református Gimnázium) és Király Dávid (labdarúgás, HFC/HSZI Eötvös József Székhelyintézmény), egyetemisták, főiskolások: Tóth Ibolya (atlétika, Hódiák/SZTE) és Zsarkó Dániel Péter (tékvandó és kick-box, ITF/SZTE). A 2013- as év utánpótlás sportolója: Rakitta Milla (Hód-Fitness SE) és Lázár Mihály (Hód Kerékpár SE), felnőtt sportolója: Krucsai Zsanett (atlétika, Hódiák) és Máté Zsolt (tékvandó, Máté Taekwondo & Hapkido KSE), szenior sportolója: Tisza Andrásné (tékvandó, Hwarangdo SE) és Paku Zoltán (úszás, HSÚVC), csapata: a Hód-Fitness SE Kuba csapata (Börcsök Fanni, Dobos Zsófia, Kása Viktória, Kosztolányi Anna, Nagy Viktória, Törökgyörgy Adrienn, edző: Miklós Melinda) és a Kosársuli SE felnőttgárdája (Czibere Zoltán, Grezsa Bence, Gruda Gergely, Horgos Tamás, Kukla Zsolt, Marko Marinkovics, Mócsai Milán, Nyilas István, Rostás Gábor, Rostás Imre, Szilágyi László, Varga Dánel, Vas Péter, Vejinovics Szasa, edzők: dr. Elek András és Utasi Gábor) lett. A Hódtói Sportcsarnokban az „Akikre büszkék vagyunk” táblára dr. Borbáth Csaba (kosárlabda), Kerekes János (ökölvívás) és Német Lajosné (sportvezető, testnevelő, edző, főként atlétika és úszás) került fel.