A megyében 27 település 121 családjához érkeztek vetőmagok - Indul a Vidék Kaland akció

A Vesd bele magad! program sikere után Vidék Kaland Program néven újabb akciót hirdetett az Agrárminisztérium és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) - hangzott el a közös sajtótájékoztatón, Budapesten.

delmagyar.hu

A Vidék Kaland programra április 18-áig lehet jelentkezni, itt városi, nem mezőgazdász, ám az agrárium iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várják 18 és 35 éves kor között. A jelentkezők egy hetet tölthetnek el egy vidéki gazdaságban. Jelentkezni a www.videki-fiatal.hu/videk-kaland weboldalon elérhető űrlap kitöltésével lehet.

Farkas Sándor, a tárca államtitkára emlékeztetett: a Vesd bele magad! kezdeményezéssel az iskolás korú gyerekeket célozták meg.


Kesjár Kamilla, az AGRYA társelnöke arról beszélt, hogy a Vesd bele magad! programban ezer csomag vetőmag kiosztását tervezték, ami az előzetes elképzelések szerint Fejér és Csongrád megyére korlátozódott volna, de a más megyékből érkező érdeklődés miatt országossá vált.


Gémes László, a Vesd bele magad! program Csongrád megyei koordinátora elmondta, a megyében 27 település 121 családjához érkeztek vetőmagok, a legtöbbet, 40-et Szegedre küldték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!