A Mikulás nyári parkolója

Hódmezővásárhely - Csodálkozva és örömmel nézegetik a kisgyerekek a Teleki utca egyik házának tetején a Mikulás szánját és Rudolfot, a piros orrú rénszarvast.

Korom András

A kicsik reménykednek, hogy a piros palástos nagyszakállút is megpillantják, pedig mostanában nem várható hóesés, s messze még Miklós napja is. A virgácsokkal díszített csomagra is várni kell még vagy öt hónapot. A kicsiknek szépen el lehet magyarázni, hogy elromlott az a fránya szánkó, s gazdája a szarvasokkal azért ment haza az Északi-sarkra, hogy pótalkatrészt kerítsen hozzá. Rudolfot pedig őrszemnek hagyta, nehogy egy rossz gyerek elkösse a járművét. Merthogy a krampuszok tavaly decemberben nem mindegyik csínytevőnek tudtak a lelkére hatni!

Nem csalás, nem ámítás: valóban a Mikulás rénszarvasa és szánja maradt fent a vásárhelyi háztetőn, ami kissé furcsán hat a kánikulában. Fotó: Frank Yvette

Nem csalás, nem ámítás: valóban a Mikulás rénszarvasa és szánja maradt fent a vásárhelyi háztetőn, ami kissé furcsán hat a kánikulában. Fotó: Frank Yvette
A kisebbek azonnal elhiszik a magyarázatot, a nagyobbak elcsodálkoznak, de tudomásul veszik, hiszen apu kocsija (motorja, kerékpárja) is volt már rossz.

A háztetőn parkoló szarvas és szán nyári jelenlétének valójában prózaibb az oka. Azt ugyanis körülményes volt felszerelni, s bizony ugyanilyen lenne leszedni. Így aztán nem vették elő a létrát a felnőttek, nem másztak fel érte a tetőre. Fenn hagyták a kisgyerekek örömére.

Címkék#Mikulás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!