A negyedik nyári Talentum-egyetem

Hódmezővásárhely - Második hete tart Gyulán a 2011-ben, Barkász Sándor Békés megyei vállalkozó által alapított Dél-Alföldi Talentum Akadémia (Delta) negyedik nyári egyeteme.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Az első héten a másod- és harmadévesekkel foglalkoztak – a tehetséggondozás, a képzés 3 évig tart –, ezen a héten az „elsősökkel", vagyis a frissen érettségizettekkel – mondta el [namelink name="Antal Zsolt"], a Delta oktatási program vezetője. Jelenleg 170-en vannak a táborban: 50 határon túli, zömmel erdélyi és 120 Csongrád és Békés megyei fiatal.

A tehetséggondozás célja a személyiségfejlesztés, a vezetői képesség sikeres kibontakoztatása, vagyis a legtehetségesebb, vállalkozói vénával rendelkező, legkreatívabb középiskolások felkarolása, hogy felkészüljenek a kihívásokkal teli életre – fogalmazott [namelink name="Mészáros Antal"], a vásárhelyi Csomiép Kft. ügyvezető igazgatója, a Delta Csongrád megyei szervezetének vezetője, aki egy korábbi interjúban a következőképpen szemléltette az elgondolást: – Tudják a sorrendet: először kell felépíteni a házat, a lépcsőn feljutni a tizedikre, utána lehet csak a „liftet beszerelni". Legközelebb már azzal juthatnak fel a csúcsra.

A nyári egyetemen a fiatalok öt nap alatt másfél tucatnyi előadást hallanak, a hazai társadalmi, tudományos és szakmai élet meghatározó személyiségei beszélnek életükről, sikereikről és kudarcaikról. Az előadások után szabad foglalkozásokon, kulturális programokon vesznek részt, illetve csoportokban vitatják meg a hallottakat. 2011-től eddig több mint 550 fiatal került be a 3 éves programba, közülük az első 50 idén végez az akadémián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!