A sok uszadék miatt le kellett állítani a mindszenti kompot - fotók

Hatalmas mennyiségű fa úszott a Tiszán Mindszentnél, ezért csütörtök délutántól nem járt a komp. Ha a helyzet engedi, szombat reggeltől ismét igénybe vehető a szolgáltatás.

– Árad a Tisza. A vízállás 5 méter fölötti volt. Az ártérben lévő fákat hozta a víz, amelyek elkorhadtak és kidőltek, vagy amelyeket kirágtak a hódok – mondta Draskovits Artúr, a mindszenti komp üzemeltetője. – A kompközlekedés csütörtökön és pénteken nem volt biztonságos. Ezért állítottuk le a járatokat. Előfordult, hogy 100 méter hosszú és 50 méter széles sávban, összetömbösödve úszott a fa. A helyzet péntek délutánra sokat javult. Reméljük, szombat reggel újraindíthatjuk a kompot.

 

Fotók forrása: a mindszenti rév facebook oldala


Kedves Utasaink!

Sajnálattal értesítünk Mindenkit, hogy a Tiszàn folyamatosan érkező uszadék mennyisége olyan mértékben megnőtt, amely már nem teszi lehetővé a biztonságos közlekedést. Ezért a komp közlekedését a mai nappal leállítjuk. Az előrejelzések szerint az uszadék néhány nap múlva elhagyja térségünket, ezt követően a kompot újra elindítjuk - a megszokott menetrend szerint.

Köszönjük megértésüket!



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!