A terrorveszélyre is figyelnek a vásárhelyi úszó Eb-n

Hódmezővásárhely- Az európai terrorveszély miatt nagy gondot fordítanak a vásárhelyi úszó-Eb biztonságára - hangzott el a közgyűlésen Hódmezővásárhelyen.

I. P.

– Vásárhelyben azt tisztelem, hogy amit itt mondanak, az úgy van, ez érték – fogalmazott a pénteki közgyűlésen [namelink name="Gyárfás Tamás"]. A Magyar Úszó Szövetség elnöke a júliusban rendezendő junior úszó-Európa-bajnokság okán látogatott a városba. Előtte [namelink name="Benkő Zsolt"], a helyi szervezőbizottság vezetője adott áttekintést a beruházásokról, a 25×33 méteres bemelegítő medence és a konditerem építéséről, valamint a fedett uszoda korszerűsítéséről. A határidőig, április 30-áig minden elkészül. A közelmúlt terrorcselekményei miatt a biztonságra nagy gondot fordítanak – hangzott el.

Jövő héten hétfőn és kedden vizitálnak Vásárhelyen az európai szövetség, a LEN ellenőrei. Eddig 120 önkéntes jelentkezett, április végéig még várják az újakat, május 15-éig választják ki a közreműködőket, és a hónap végéig képezik ki őket. Benkő Zsolt végül bemutatta az Eb kabalaállatát, a hódot formázó plüssfigurát.

A kerékpárutak állapotát, felújítását, bővítését tárgyaló részhez kapcsolódva [namelink name="Lázár János"] Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő megjegyezte: legalább két útvonalat lehetne kijelölni, amely csatlakozhat az országos turisztikai vérkeringésbe. Ezeket speciálisan, pihenőkkel, információs táblákkal ellátva kell kialakítani. [namelink name="Kovács Pál"], a helyi köztisztasági cég ügyvezetője a január 1-jétől működő új csipes hulladékgyűjtési rendszer tapasztalatairól beszélt. Elmondta, sokan még mindig nem szelektíven kezelik a szemetet, nem válogatják külön a hulladékukat. Pedig a lakosságnak éves szinten közel 50 millió forintos megtakarítást jelent az új szisztéma.

[namelink name="Mucsi László"], a városfejlesztési iroda vezetője közölte: az elbontott középiskola helyén parkot alakítanak ki. A pályázatra 3 elképzelés futott be, 600-tól 1000 négyzetméterig mind tartalmaz vízfelületet, az egykori Hód-tó környékét idézve. A kiválasztott tervvel a pályázatot májusig kell benyújtani. Erről a jövő héten rendkívüli közgyűlésen döntenek.

Arról viszont most határoztak a képviselők, hogy felhatalmazzák Almási István polgármestert, vegye fel a kapcsolatot [namelink name="Kiss-Rigó László"] megyés püspökkel, és tárgyaljon a kertvárosi templom építésének lehetőségéről. Az 56-os forradalom és szabadságharc 60 éves évfordulójára új emlékművet létesítenek a városban – meghívásos pályázat lesz. Végül [namelink name="Balázs József"] járási tankerületi igazgató javaslatára létrehozták a rendezvények, ötletek megvalósítását anyagilag segítő Hódmezővásárhelyi Járási Ifjúság Támogatási Alapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!