A tramtrain miatt késett a park átadása

Vásárhely új pihenőparkját szerdán adták át, akkor nyitotta meg kapuit a városlakók előtt. Már azon a napon is több százan, ezren látogatták meg, sétáltak útjain, szusszantak egyet padjain, a gyerekek pedig örömmel próbálták ki a játékszereket. Viszont az is igaz, az avató jelentősen késett, már tavaly decemberben meg kellett volna történnie.

I. P.

– A park átadása a tramtrainmunkálatok miatt csúszott – mondta el érdeklődésünkre Kérdő Szabolcs, a fővállalkozó, kivitelező System Service Kft. projektmenedzsere.


– A villamosvasút-beruházás miatt ugyanis nem tudtuk a tervezett időben elvégezni az útátvágást, hogy a hódtói főcsatornából vezetéket építve biztosítsuk a tó folyamatos vízellátását, annak frissítését – sorolta. Közölte: a tramtrain munkái okán az Ady Endre útról a Kaszap utcára terelődött Szeged irányából és irányába a teljes ki- és bemenő forgalom, ezért az út félpályás lezárásához sem járultak hozzá. Ezért az említett munkát 1-1,5 hónap csúszással, januárban tudták elvégezni.


– A vezeték kiépítése után nekünk még 30 napra volt szükségünk, hogy a pihe- nőpark készen álljon a műszaki átadás-átvételre, ami február végéig befejeződött – mondta a szakember. Ezt követte a szükséges engedélyek beszerzése a használatba vételre. Még kisebb problémát okozott a tavon átívelő két híd alapozása, ugyanis a területen magas a talajvízszint, ezért a hagyományostól eltérő, új megoldást kellett kidolgozni és alkalmazni.


A parkprojekt 2016. október 1-jén kezdődött, a kivitelezések 2018 júniusában indultak, és a teljes beruházás hivatalosan idén május 31-én zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!