Az év középvállalkozása: a vásárhelyi H-Fest Kft.

Hódmezővásárhely - A lapunk kezdeményezésére alapított Presztízs Díj idei nyerteseit hétről hétre mutatjuk be olvasóinknak. Most Hajdú József, a vásárhelyi H-Fest Kft. ügyvezető igazgatója számol be arról, milyen munka áll a mögött, hogy a cég elnyerte Az év középvállalkozása díjat.

Korom András

A lapunk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő Presztízs Díjat hat kategóriában osztottuk ki az idén Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. A díjazottakat hétről hétre mutatjuk be olvasóinknak. Most Hajdú József, a vásárhelyi H-Fest Kft. ügyvezető igazgatója számol be arról, milyen munka áll a mögött, hogy a cég elnyerte Az év középvállalkozása díjat.

Hajdú József, a H-Fest Kft. ügyvezető igazgatója 1992-ben egyéni vállalkozóként kezdte tevékenységét Vásárhelyen. Nevét könnyen meg lehetett jegyezni, hiszen az akkoriban induló helyi rádióban gyakran elhangzott reklámszlogenje: „Hajdú József festőmester, kidolgozott felsőtesttel". Mint mondja, sokat köszönhet az évek során több változatban is megújított reklámmondatnak, hiszen erről megismerték, és megjegyezték a nevét. Hiába dolgozott ugyanis ennek előtte az Építőipari Szövetkezetként, csongrádi származású lévén, már egyéni vállalkozóként szinte a semmiből kellett megteremtenie ismeretségi körét, munkájának minőségét, megbízhatóságát. Mindazt, ami felettébb szükséges a vállalkozás sikeréhez.

– Nemcsak az ismeretségért, az ügyfélkörért kellett megküzdenem, hanem ütőképes, megbízható csapatot is létre kellett hoznom. Ez olyannyira sikerült, hogy van olyan munkatársam, akivel – éppen az építőipari szövetkezeti ismeretség miatt – több mint huszonnégy éve dolgozunk együtt – mondta Hajdú József.

Hajdú József az elismeréssel. Megdolgoztak érte. Fotó: Karnok Csaba
A H-Fest Kft. nemrégiben új, felületkezelő üzemet hozott létre a Mester utcában. Itt porfestést végeznek. Ez a társas vállalkozás formájában működő üzem azonban csak a kft. egyik része, a cég fő profilja továbbra is az építőipari festés.

Hajdú József az egyik legkomolyabb feladatuknak a Szegedi Ítélőtábla épületének festését tartja, a kivitel, illetve mérete miatt. Referenciamunkáik köré sorolja a vásárhelyi Móricz Zsigmond utcai társasház, az Emlékpont és a Fekete Sas, illetve a szegedi házasságkötő terem festését is. Most fejezték be a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolát, de részt vettek a szegedi sebészeti klinika oktatótermének felújításában és a szegedi II. kórház rekonstrukciójában is.

– Azt hiszem, a vállalkozás sikerének az a titka, hogy már az elején jó alapokat kell lerakni – tette hozzá. Az ügyvezető igazgató elmondta: meglepetésként érte, hogy cégük kapta meg a Presztízs Díjat.
Vásárhelyiként nem is számított rá, hogy elnyerhet egy, a megyeszékhelyen alapított elismerést. A cég tovább fejlődik, hiszen a munkát megkönnyítő gépeket szereznek be, hogy segítségükkel hatékonyabban és könnyebben tudnak majd dolgozni, azaz piacot is nyernek. Az elismerésnek máris van hozadéka: a H-Fest nyerte el a szintén idén Presztízs Díjat kapott Reál Hungary Zrt.-től a Tisza Center festési munkálatait.

Közvetlenül a cégnél nyolcan dolgoznak, de ha nagyobb munkáknál igénybe veszik alvállalkozók közreműködését is, előfordul, hogy egyszerre harmincan-negyvenen is dolgoznak egy-egy munkán.

Karácsonyi ajándékosztás 4 repülőjegy vár Önre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!