Az MKB állásfoglalása a szíriai átutalásról

Mártély - Nem küldte el dr. Abdul Rahim mindszenti háziorvos 300 eurós, Szíriába címzett átutalását az MKB Bank, annak ellenére, hogy korábban teljesítették hasonló kérését – írtuk a Délmagyarország keddi számában.

Munkatársunktól

Már akkor szerettük volna megtudni a pénzintézettől ennek okát, de akkor hiába küldtük el kérdéseinket. A pénzintézet marketing és kommunikációs igazgatósága két nappal később fejtette ki álláspontját, melyet az alábbiakban idézünk:

„Az MKB mindenkor törekszik ügyfelei igényeinek maradéktalan kiszolgálására, legyen szó bármilyen pénzügyi szolgáltatásról. A banktitok maradéktalan betartása okán az ügylettel kapcsolatos pontos információt nem adhatjuk ki, de általánosságban a következőket foglaljuk össze: a nem amerikai dollárban adott deviza-átutalási megbízások esetében az MKB figyelembe veszi a nemzetközi pénzforgalom lebonyolításában igénybe vett levelező bankjai üzletpolitikáját, illetve a korábban teljesített, konkrét tranzakciókkal kapcsolatban felmerült reklamációkból eredő tapasztalatait. Ennek megfelelően mindenkor felhívjuk ügyfeleink figyelmét arra, ha a benyújtott deviza-átutalási megbízásának teljesítésekor – a korábbi tapasztalatok alapján – várhatóan probléma merülhet fel. A nemzetközi pénzforgalom során az átutalt pénz továbbítását végző levelező bankok szabályait az MKB sem kerülheti meg, azokhoz kötelezően alkalmazkodnia kell."

Címkék#Mártély

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!