Az Operettszínház lép fel Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Idén három új bérletet árul a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.

Munkatársunktól

A felújított vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központot tavaly szeptember 1-jén adták át, ekkor nyílt napot tartottak, s több mint 5000-en voltak kíváncsiak, hogyan fest pincétől a padlásig az épület – mondta [namelink name="Gajdán Bálint"], a BFMK igazgatója. A nyílt napot szeptember 22-én megismételték, még ekkor is mintegy 2000-en érdeklődtek, akik betekinthettek a nyitó előadást adó Óbudai Danubia Zenekar próbájába.

A szezon első felére négy bérletet, a Bessenyeit, komolyzeneit, az „egyedült" (önálló estek) és gyermekbérletet értékesített az intézmény, több mint 350-et, a legtöbbet, 200-at a Bessenyeiből. A legnagyobb szériát, hét előadást – öt októberben, kettő decemberben – az Abigél musicalváltozata érte meg a helyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola növendékeinek tolmácsolásában. Telt házat, vagy közel telt házat vonzott [namelink name="Zséda"] és [namelink name="Bársony Bálint"] koncertje, a Naplegenda című táncjáték, Anna Gavalda Szerettem őt című műve, [namelink name="Halász Judit"] műsora, az Árendás és a Csík zenekar koncertje, előbbi a tervek szerint tavasszal is fellép a BFMK-ban. De népszerű volt [namelink name="Udvaros Dorottya"] és [namelink name="Mácsai Pál"] önálló estje is, míg a Magashegyi Undergrand az elmúlt fél évben csak Vásárhelyen szerepelt szimfonikus produkciójával. Meg kell még említeni Takács Nikolast, aki december elején a BFMK-hoz képest külső helyszínen, a felújított református ótemplomban adott koncertet a szegedi Fool Moon vokálegyüttessel.

– A január csendesebb lesz, a tapasztalat ugyanis az, hogy a karácsonyi kiköltekezést követően nincs igény ilyen típusú eseményekre – közölte Gajdán Bálint. – A szezon második felének legnagyobb attrakciója február 7-én lesz: Huszka Jenő Lili bárónő című operettjét a Budapesti Operettszínház előadásában tekinthetik meg az érdeklődők.

A BFMK erre a fél szezonra három bérletet bocsát ki, a Bessenyei II-t, a „négyelem" elnevezésűt (négy különböző műfajt, stílust, koncertet, táncot, kamaradarabot, és filmzenés előadást foglal magába) és az ifjúsági filharmóniát. A bérletek a jövő héttől vásárolhatók meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!