Bagolytüdő és mákfagyi: az ifi Eb gálavacsoráján corvinos diákok ételei is ott lesznek

Különleges vásárhelyi fogásokkal is várják majd az ifjúsági úszó-Európa-bajnokságra érkezőket Vásárhelyen. Az esemény gálaestjének étlapján a corvinos diákok ételei is ott lehetnek.

Antal Sándor

 – Kocsonyásított hidegpaprikás, kötözött vásárhelyi táskaleves újragondolva, posírozott szürkeharcsa vízigesztenye-mártással, szuvidolt szűzpecsenye roston és vásárhelyi bagolytüdő mézes-unicumos tésztában, folyékony nitrogénnel készített mákfagylalttal – sorolta [namelink name="Bádonyi Mihály"], a Hódmezővásárhelyi Szakképző Centrum Corvin Mátyás Szakképző Iskola szaktanára, milyen ételeket tálaltak tegnap a gasztronómiai bemutatójukon. Az intézmény a Nemzeti Tehetség Program pályázatát összekapcsolta a vásárhelyi junior úszó-Európa-bajnoksággal. – A gála ételeit gyakorolták a diákok – mondta [namelink name="Árva Nagy Sándorné"], a szakképző centrum igazgatója. Valószínűleg ezek az ételek is ott lesznek majd az ifi Eb gálaestjén.

A diákok a tanítási órán kívül, más módszerekkel tanultak. Vásárhely és környéke hagyományos ételeit kutatták fel, és újragondolva készítették el azokat – tette hozzá a szaktanár.


A Fekete Sas dísztermébe a diákokat foglalkoztató vállalkozásokat is meghívták, amelyek szintén hagyományos ételekkel bővítették a kínálatot. Volt bazsalikomos túrógombóc, temesvári csirkemell, sörös húsgombóc kakukkfüves galuskával, marhapacal és még számos ínyencség.

Bagolytüdő és mákfagyi: az ifi Eb gálavacsoráján corvinos diákok ételei is ott lesznek. Fotó: Antal Sándor - GALÉRIA

– Szeretek főzni. Van hozzá érzékem – mondta a 20 éves [namelink name="Török Péter"], aki Kardos Bencével főzött tegnap. – Otthon is szoktam a konyhában tevékenykedni. Anyának segítek, de hétvégén az ebédet és a vacsorát gyakran én csinálom – mesélte Bence.

A projekt részeként a tanulók egy négynyelvű prospektust is készítettek Vásárhely nevezetességeiről. A füzet a városba érkező vendégek tájékozódását segíti majd az Eb ideje alatt.


Tegnap iskolanapot is tartottak a Corvinban. Délelőtt az udvaron főztek, társasoztak, keresztrejtvényt fejtettek, és egészségügyi szűréseken is részt vehettek a diákok.

Címkék#menü

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!