Hallgassa élőben!

Balesetveszélyes a kétsávos szakasz

Újabb baleset történt a 47-es főút azon részén, ahol Vásárhely után nem sokkal a négy sáv kettőre szűkül. Mivel a sofőr elaludt a volánnál, és gyorsan is ment, kamionja az árokba csúszott Kishomoknál. Az algyői híd és Vásárhely között a kétsávos szakaszon csak az idén tizennégy balesethez riasztották a rendőröket.
Csak daru segítségével tudták ismét az útra húzni az árokba csúszott kamiont Fotó: Korom András

Szerencsére senki sem várakozott annál a 47-es főúti buszmegállónál, melyen áthajtott egy kamion, s az útszéli fák és bokrok között állt meg. A baleset tegnap kora reggel történt Kishomoknál.

Január elsejétől mostanáig ezen a részen, vagyis ahol négyről két sávra szűkül a 47-es, az említettel együtt három baleset volt már. A főút kétsávos szakaszán összesen tizennégy, melyből egy súlyos, egy pedig könnyű sérüléssel végződött.

Az elmúlt esztendők statisztikáit is figyelembe véve megállapítható, hogy a 47-es főútnak a Vásárhely és az algyői híd közötti szakaszán bekövetkezett balesetek túlnyomó többsége, mintegy 95 százaléka a kétsávos részen történik.

Ezért a vásárhelyi rendőrök az említett szakasz ellenőrzését kiemelten kezelik. Sűrűn készülhet itt a figyelmetlen sofőr járműjéről „sztárfotó”. A sebesség mérése mellett itt fokozottan figyelik más közlekedési szabályok – megfelelő előzés, követési távolság és elsőbbségek

Idén sem épül

Mivel a központi költségvetésben nincs rá keret, így idén sem kezdik el a 47-es főút Hódmezővásárhely és az algyői Tisza-híd közötti szakaszának szélesítését. A forgalmas főút négysávúsítása 2003-ban megszakadt, így a két város, Szeged és Vásárhely közt mintegy négy és fél kilométeres szakaszon maradt a két sáv. A becslések szerint a szélesítési munkálatok – mai áron számolva – mintegy hárommilliárd forintba kerülnének. Egyelőre nem lehet tudni, mikor folytatják a beruházást.  

megadása – betartását is.

– Nem akarok nagyképű lenni, de a 47-est úgy ismerem, mint a tenyeremet. Különféle műanyag eszközöket szállítok Debrecenből Szegedre már két évtizede. A több mint kétszáz kilométeres útnak ettől a részétől tartok a legjobban – árulta el Menyhért Ferenc.

A középkorú szegedi férfi hozzátette: csak a mentőangyalának köszönheti, hogy megúszta baleset nélkül. Például a napokban egy motoros jobbról, a forgalomtól elzárt területen előzte meg teherautóját a négysávos végén.

A vásárhelyi Gerendás Péternének a közeli Öreg-Kishomokon van kertje. Az idős asszony kerékpárral jár ki ide városi házából. Hosszú percek telnek el, mire sikerül neki áttolni kétkerekűjét a főúton.

– Van jogosítványom, de nem szeretek vezetni. A KRESZ-t jól ismerem, ezért tudom, mit jelentenek az útszéli táblák. Úgy érzem, a sofőrök többsége ezek jelentésével nincs tisztában, mert a sebességkorlátozó táblák mellett szinte elsüvítenek autóikkal – mondta.

Eriksen összeesett – újra kellett éleszteni, stabilizálták az állapotát
Megdöbbentő jelenetek szemtanúi lehettünk a Dánia–Finnország Eb-mérkőzés első félidejének hajrájában. Christian Eriksen összeesett, újra kellett éleszteni, a meccs félbeszakadt. Szerencsére később a dán klasszis állapotát stabilizálták.
Súlyos börtönbüntetést kaptak a leszboszi menekülttábor felgyújtói
Tíz év börtönre ítélte szombaton egy görög bíróság a négy afgán bevándorlót.
A Godspellel nyitott a Tisza Teátrum – Galéria
A Liget Társulat előadásával nyitott szombat este a Tisza Teátrum, Szeged régi-új szabadtéri színháza a Felső Tisza-parton, a Horthy csónakháznál.
Fejben dőlt el – öt éve 0–2-vel, most 3–0-val kezdtek a belgák
A belga válogatott magabiztos, 3–0-s győzelemmel kezdett az Európa-bajnokság-B-csoportjában, Oroszország ellen, Szentpéterváron.
Gulyás Michelle bronzérmes és olimpiai kvótás az öttusa-vb-n
A magyar női csapat második helyezést ért el.
Átlátszó bugyiban terpeszt hatalmasat a szőke szépség
Anais Rizzo olyan pózban állt a kamera elé, hogy a fotós is zavarba jött.