Balogh Imsi Sportközpont: októberben lesz a névadó

Hódmezővásárhely - A 2008-ban épült új belvárosi sportcsarnoknak novemberben adta a Balogh Imsi Sportközpont nevet a városi közgyűlés. Azóta nem történt semmi, a hivatalos névadóünnepséget az októberi Őszi Heteken tartják.

Munkatársunktól

A belvárosban, az Eötvös udvarán PPP-konstrukcióban, nettó 800 millió forintból épült meg tavaly Vásárhely legújabb sportcsarnoka, a kivitelező a K' Art Építő Zrt. volt. A munkálatokról szóló beszámolókban hívtuk Eötvös-csarnoknak, új belvárosi sportcsarnoknak és K-Arénának, sokáig úgy tűnt, utóbbi marad a hivatalos elnevezés. Az augusztus 31-i avatón ideiglenes nevet kapott: HÚS, vagyis Hódmezővásárhely Új Sportcsarnoka.

Az illetékesek érezték, ez nem jó megoldás, keresni kell valami frappánsabbat, amivel emléket állíthatnak a város egyik elismert sportolójának, testnevelőjének. Szeptember elején indult a kezdeményezés: adjunk nevet a csarnoknak. A javaslatokat a város honlapjára és a www.delmagyar.hu-ra vártuk, de telefonon, SMS-ben és személyesen a vásárhelyi polgármesteri hivatalban is közölhették ötleteiket a játékba beszállók. A legnépszerűbbnek a VÁSA (Vásárhelyi Sportaréna) és a Balogh Imre Sportcsarnok bizonyult.

A sportközponton októberig még az Aréna felirat virít. Fotó: Tésik Attila

A sportközponton októberig még az Aréna felirat virít.
Fotó: Tésik Attila

A pontos névről a november végi rendkívüli közgyűlés döntött: Balogh Imsi Sportközpont. Azóta nem történt semmi. A homlokzaton még az Aréna felirat virít, és a bejáratnál „csak" az építés tényét örökítették meg. A legendás testnevelőre, Balogh Imrére aprócska emléktábla sem utal.

– Nem feledkeztünk el a ceremóniáról. Mivel Balogh Imsi Vásárhely sportéletének legendás alakja volt, ezért a róla elnevezett sportközpont névadójára csakis olyan rendezvény részeként kerülhet sor, amely a helyi kultúra értékeit, a hagyományok szépségét és fontosságát, valamint a közösségi összefogás erejét ünnepli. Ezért esett a választás a Vásárhelyi Őszi Hetekre, amelyet idén október 2-ától rendezünk meg – nyilatkozta lapunknak Göbl Vilmos sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!